AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da je američki predsednik Donald Tramp prihvatio njegov poziv da poseti Srbiju.

-Kada sam mu uputio poziv, detaljno sam obrazlagao zašto mislim da je važno da dođe u Srbiju. Govorio sam o odnosu svih građana u Srbiji prema njemu i američkoj politici, kako će ga dočekati ljudi u Srbriji, zašto je to važno, kao i da bi njegova pojava pokazala koliko Srbi žele to prijateljstvo - rekao je Vučić novinarima u Njujorku.

Vučić je kazao da se na sinoćnjem prijemu američkog predsednika i njegove supruge za lidere koji se nalaze u Njujorku povodom održavanja Generalne skupštine UN, čak četiri puta rukovao sa Trampom, sa kojim je, čini mu se, duže od drugih imao prilike da razgovara.

Pročitajte još: Vučić na "Blumberg global" forumu, sa Erdoganom, Mogerini...

On je objasnio da je imao priliku da malo duže od ostalih lidera provede u društvu Trampa i da je mogao da mu iznese razloge zašto treba da dođe u našu zemlju.

- Imao sam malo više vremena od ostalih da provedem u njegovom društvu, zahvaljujući priči koju smo započeli, valjda i zato što smo iz istog regiona sa njegovom suprugom - istakao je Vučić.

Foto: Tanjug

O politici uopšte su, kaže, vrlo kratko razgovarali, ali je o Srbiji rekao sve što je želeo. Preneo je da je, poslednji put kada se s njim rukovao, Tramp potvrdio da je prihvatio poziv i da želi da dođe u Srbiju.

Sa Melanijom Tramp je, naveo je srpski predsednik, razgovaro na mešavini srpskog i slovenačkog, tako da su se "odlično razumeli", objasnio je.

-Ona se trudila na slovenačkom, pomalo na srpskom, a ja najveći deo na srpskom i pomalo na slovenačkom, ono malo što znam na tom jeziku - ukazao je Vučić i primetio da je bio lepo primljen na tom prijemu. Preneo je i da mu je predsedsednik Tramp kazao da liči na nekog košarkaša NBA.

#Aleksandar Vučić

#Donald Tramp

#Srbija

'