AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilašao je danas radove na projektu izgradnje beogradskog metroa.

Predsednik je radove obilašao sa ministrima Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem a u toku obilaska je rekao da se vidi razlika u odnosu na prethodni put kad je tu bio.

Vučić je rekao da je u poređenu sa onim što su videli poslednji put, ovo što su zatekli danas neuporedivo.

- Bitno je da Beograd najkasnije 2028. godine dobije svoj metro i da možemo da se pohvalimo da spavamo u red zemalja koji imaju najmoderniji metro, ali i generalno celu saobraćajnu infrastrukturu - rekao je Vučić.

Kako kaže, uložen je veliki novac i to u jeku koronavirusa. Dodaje da nje ovo jedando najboljih ugovora koje je neko mogao da potpiše i zahvalio se francuskim prijateljima na tome.

Kako kaže, moramo zajednički da nastavimo da se borimo. Da čuvamo, gradimo svoju zemlju i da guramo napred

- Imaćemo tri linije, povezaćemo sve krajeve grada. To će biti ogromna pomoć i podrška u rešavanju saobraćajnih problema, ali i doprineti razvoju beogradske, ali i srpske ekonomije - rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara, po pitanju infrastrukturalnih projekata koji su trenutno u izgradnji, kao i prioritetima u izradi istih, Vučić je rekao da bi voleo kada bi mogli da biraju prioritete, ali da nažalost, kako kaže, oni biraju nas.

- Nismo zaustavili ni jeda projekat koji je potpisan, sve što je krenulo da se gradi, gradi se i dalje - rekao je Vučić.

Foto: Pink.rs

Kako kaže, sve ide po planu i projektu, dodaje da uskoro očekuje potpisivanje i novih projekata.

- Stopa rasta će svuda u svetu i Evropi biti manja, i mi opet očekujemo da ćemo i ove godine, pojedinačno posmatrano biti u prvih 5, 6 zemalja po stopi rasta, zato moramo da ubrzamo sve radove - rekao je Vučić i dodao da, kada je u pitanju energetika, mora da se napravi dobar plan po pitanju osiguranja gasa i kupovini.

Kako kaže, nada se da će dobiti dozvolu i da će moći u Srbiji da se gradi skladište gasa.

- Ako nam neko iseče gas, mi ne možemo da izvučemo dovoljno gasa iz Banatskog dvora, treba nam još jedan izvor. Predstoji nam razgovor i sa ruskom stranom. Da ne pričam o kompikacijama i sa naftom ... - kaže predsednik.

Kaže da rešavaju probleme, da se gleda kako da se reši dugoročno to pitanje.

- Stvari su mnogo komplikovanije nego što izgledaju. Ali verujte da ni zemljama u Evropi neće biti bolje nego nama, iako su mnogo jači i veći od nas - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučić je, komentarišući optužbe iz Hrvatske na njegov račun, rekao da on nikada nije nikoga ubijao, dok oni jestu.

Autor:

#Aleksandar Vučić