AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilašao je danas radove na projektu izgradnje beogradskog metroa.

Predsednik je radove obilašao sa ministrima Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem a u toku obilaska je rekao da se vidi razlika u odnosu na prethodni put kad je tu bio.

Predsednik je ustanovio i tokom obilaska radova na metrou u Beogradu i kako se vidi razlika od prošlog puta.

- Vidi se razlika od prošli put - kazao je Vučić okupljenima.

Foto: Pink.rs

Ministar finansija MInistar Mali rekao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je za izgradnju ovog dela metroa obezbeđeno 70 miliona evra.

- To je sve budžetski novac - kazao je ministar Mali, što je predsednik pozdravio rečima da je to izuzetno važno, i da se država nije zaduživala.

- Time čuvamo trend rasta i napredujemo. Pitao sam ljude oko Fajnal Fora, i rekli su da su svi hoteli bili puni - rekao je Vučić, na šta je dobio odgovor i da su hoteli i u Novom Sadu i Pančevu bili puni.

Predsednik kaže da je naše da se spremimo za sve što nas čeka, pošto je nemoguće predvideti šta će se dešavati narednih meseci, po pitanju krize izazvane ruskom operacijom u Ukrajini.

Foto: Pink.rs

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović mu je rekao kako je tokom održavanja F4 turnira u Beogradu bilo pristuna vleiki broj stranaca, koji su trošili novac u našoj zemlji.

Uključio se i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je izjavio i kako su svi kapaciteti u Novom Sadu bili puni prvi put zbog jednog događaja u Beogradu, zbog čega je Vučić ustanovio da moramo imati više ovakih događaja.

- Zato je infrastruktrua važna, zato je važno da imamo što više događaja - rekao je Vučić

Vučić se obratio i ambasadoru Pjeru Košaru, i poručio mu da se nada da će Srbija i dalje imati podršku Francuske tokom radova na metrou.

Foto: Pink.rs

Vršilac dužnosti ambasadora NR Kine, čije kompanije takođe učestvuju u projektu, rekao je da saradnja teče odlično i da zahvaljujući tome radovi teku nesmetano.

Ministar Mali je predsednika izvestio da je u prvoj fazi ostalo samo 40 parcela za eksproprijaciju, i da sve ide ispred plana.

Foto: Pink.rs

- Ima još mnogo mnogo posla. Vidite sada i ovde, kada smo bili zimus, ovo je sada drugo mesto potpuno. Ali mnogo toga još moramo da radimo. Ne smemo da zaustavljamo ove radove, uprkos teškoj situaciji u Evropi. Naši napori su ogromni, kako bismo gurali ove velike projekte - kazao je Vučić.

Tokom razgledanja mape linija, predsednik Vučić je rekao da bi najbolje bilo da se plan koriguje kako bi se jedna linija metroa povezala sa stanicom Prokop.

Foto: Pink.rs

- Da ne napravimo grešku danas, već da suštinski rešimo saobraćajne probleme u Beogradu. Vama se čini da je to daleko, a kraj radova je za samo 5 ili 6 godina.

Autor:

#Aleksandar Vučić