AKTUELNO

U Paraliji je priređena svečana večera za delegaciju iz Srbije koja broji 700 članova, a na čijem čelu je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Sredstva za boravak delegacije i svečane večere obezbeđena su od donatora a najveći donator je politička partija Jedinstvena Srbija od para koje je dobila kao parlamentarna stranka koja ima 8 poslanika u Skupštini Republike Srbije.

Svečanoj večeri, pored članova naše delegacije, prisustvovao je i gradonačelnik grada Katerini, Konstantinos Kuokodimos, sa saradnicima, kao i grčki privrednici, najpoznatiji hotelijeri iz grčke regije Pierija.

Foto: Privatna arhiva

Gradonačelnik Kuokodimos je funkcioner vladajuće grčke partije Nea Demokratia premijera Kirijakosa Micotakisa i poznati je grčki sportista, koji je na Evropskom prvenstvu 1994. godine osvojio bronzanu medalju u skoku u dalj, sa skokom od 8,36 m. Kuokodimos je ovom prilikom Draganu Markoviću Palmi uručio Orden Zvezda grada Katerini.

“Za sve što ste učinili za razvoj grčko – srpskih odnosa na bratskom, ekonomskom, političkom i turističkom planu, ja Vam u ime grada Katerini uručujem Orden Zvezda grada Katerini. Mi smo doneli odluku i da od septembra ove godine glavna ulica u Paraliji ponese Vaše ime”, rekao je Kuokodimos.

Dragan Marković Palma je i počasni građanin Katerini i počasni konzul Grčke u Srbiji.

Foto: Privatna arhiva

PALMA: SRBIJA TREBA DA IDE SVOJIM PUTEM KAO I DO SADA

“U ovoj delegaciji je ukupno 700 ljudi iz deset gradova Srbije, a najviše je jagodinaca. U organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora, u više država smo do sada ukupno vodili 50 000 jagodinaca. Grčka je najbolja destinacija za srpske turiste. Grčka je raj za letovanje i ja sam običan čovek, jedem giros kao i vi i ne idem na neka rajska ostrva kao neki. Moja poruka svima je da što manje gledate programe na televiziji koji se odnose na rat između Rusije i Ukrajine. Neka oni rade šta god žele, a Srbija treba da ide svojim putem kao i do sada, da jačamo ekonomski i da nam se deca rađaju i mi ne želimo nikome na svetu da doživi ono što smo mi doživeli 1999. godine”, rekao je Marković.

Na svečanoj večeri priređenoj za srpsku delegaciju svirao je orkestar Vladana Alempijevića pojačan poznatim violinistima Peđom i Elvisom, a pevala je Jovana Tipšin i to bez honorara.

Foto: Privatna arhiva

Uz obalu Egejskog mora razvilo se i srpsko kolo.

Autor:

#Dragan Marković Palma