AKTUELNO

Iz Hrvatske dolazi stav, koji je dominantan i koji je prisutan već 30 godina, a to je da ubiti Srbina nije zločin, rekao je za TV PINK Ratko Dmitrović, ministar za demografiju i brigu o porodici.

Zbog optužnice koje je srpsko tužilaštvo za ratne zločine podiglo protiv četiri visoka hrvatska oficira, koji su tokom akcije „Oluja“ naredili napade na srpske izbeglice na Petrovačkoj cesti, u hrvatskom saboru čuli su se predlozi da tamošnji organi podignu optužnicu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Takođe, i to da Hrvatska Srbijji blogira pregovore za ulazak u EU.

Dmitrović je rekao da je ovo proizašlo iz stava u Hrvatskoj koji je dominantan i koji je prisutan već 30 godina, a to je, kako kaže, da, ubiti Srbina nije zločin.

- To je rekao i njihov javni tužilac početkom 90-tih. Njima je svaka primedba, kamoli podizanje optužnice skandalozno. Oni ne računaju ono što su oni radili – rekao je Dmitrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, oni su seli u avione, mašine koje koštaju milione i pobegli su iz JNA na drugu stranu.

- Ja sam nekoliko puta prolazio tim putem i taj krst gde su oni pobijeni, nekoliko puta je skrnavljen – rekao je ministar.

On je rekao da bi se mnogi iznenadili koliko je optužnica podignuto protiv Srbije, nad zločine počinjene nad Hrvatima, dodaje da je pitanje na mestu zašto se decenijama čekalo da bi se podigla neka optužnica i protiv Hrvata koji su činili zločine.

- Kada je u pitanju optužnica koju oni hoće da podignu protiv Aleksandra Vučića, pitamo se za šta je on optužen? Vučić govori na mestu na kojem su 1941. ustaše počinile jedan od najvećih zločina u istoriji čovečanstva. S obzirom na broj ljudi, način i mesto gde su zločini počinjeni – rekao je Dmitrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, oni su poklani na Svetog Iliju, ritualno, u crkvi.

- Pitanje je ko i zašto traži dan se podigne optužnica protiv Vučića. To predlaže čovek koji je pre neku godinu otišao u Blajburg i poklonio se senima Ustaša na onom mestu. On sada traži da neko odgovara za nešto što je najnormalnije – rekao je Dmitrović.

Autor:

#Ratko Dmitrović