AKTUELNO

Predsednik Srbije iskoristio je priliku i uputio poziv El-Sisiju da poseti našu zemlju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku, nakon sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa predsednikom Arapske Republike Egipat Abdelom Fatahom El-Sisijem sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, saradnji u oblasti turizma i podršci Srbije u globalnoj borbi protiv terorizma.

Foto: Promo

Pročitajte još: VUČIĆ U UN: Situacija je opasna, čuo sam mnogo teških reči, a Srbiji je najbolje da bude van radara! (FOTO)

Predsednik Vučić je naglasio da između Srbije i Egipta postoji višedecenijsko prijateljstvo, da je zato potrebno da se bilateralni odnosi razvijaju brže, kao i da je neophodno raditi na povećanju trgovinske razmene. On je istakao da je stvorena atmosfera za ponovni rad komiteta za saradnju dveju zemalja. Predsednik Vučić uputio je poziv El-Sisiju da poseti Srbiju.

Pročitajte još: VUČIĆ SA ŠEFOM RUSKE DIPLOMATIJE: Srbija neće biti članica ni NATO, ali ni bilo kog drugog vojnog bloka!

Predsednik El-Sisi je istakao da želi da radi na poboljšanju odnosa dveju zemalja, kao i na organizaciji uzajamne posete, što će umnogome doprineti poboljšanju saradnje Srbije i Egipta.

#Aleksandar Vučić

#Egipat

#Sastanak

#Ujedinjene nacije

'