AKTUELNO

Pred više od 2.000 ljudi predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma otvorio u Paraliji osmu sezonu rada Kancelarije Jedinstvene Srbije.

U jednom od najpoznatijih grčkih letovališta Paraliji, Kancelarija Jedinstvene Srbije počela je sa radom svoju osmu sezonu.

Ovogodišnjem otvaranju prisustvovalo je više od 2000 ljudi, uglavnom srpskih turista i članova delegacije koji su došli iz Srbije. Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je ovom prilikom da je Kancelarija Jedinstvene Srbije sigurna kuća za sve srpske turiste u Grčkoj. Komentarušući poziv gradonačelnika grada Katerini da bude gost na njegovoj slavi zajedno sa svim članovima delegacije, Marković je rekao da se na slavu i na more ide tamo gde vas vole.

“Ovo je osma godina kako radi Kanecelarija Jedinstvene Srbije u Paraliji i njena namena nije politička, već je to sigurna kuća za sve građane Srbije koji letuju u Grčkoj, bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost. Mnogo smo problema rešili našim ljudima za sve ove godine, da ne nabrajam koji su to sve bili problemi i suština je da, kada neko od naših građana naiđe na neki problem, obrati se Kancelariji Jedinstvene Srbije i problem je rešen za najdalje sat vremena”, rekao je Marković.

Foto: privatna arhiva

“Za mene Grčka nije druga država, teritorijalno da, ali za mene je Grčka druga kuća i želim da svi zajedno sa ovog mesta pozdravimo premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa, velikog prijatelja Srbije, čiji je otac, bivši premijer Grčke Konstantinos Micotakis takođe bio veliki prijatelj naše zemlje i kada nam je bilo najteže, kod ratova u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, otac današnjeg premijera Grčke je pružio podršku Srbiji i mnogo je porodica Micotakis zadužila našu državu”, poručio je Marković uz gromoglasan aplauz prisutnih.

Moja poruka građanima Srbije je da kada idu na more da idu tamo gde nas vole i poštuju. Jedan broj naših građana letuje u nekim drugim državama i to je svačije individualno pravo, ali mnogi naši građani naiđu na razna maltretiranja u nekim državama, a na slavu i na more se ide tamo gde vas vole i gde mi njih volimo

“Vi znate da se ja kao političar nikada nisam žalio već uvek rešavam probleme. Građani treba da se žale, a ne političari, a političari koje su građani birali treba im pomažu. Sada u Srbiji mnogi se pitaju ko će biti ministar u novoj Vladi Srbije, znate koliko me briga ko će biti ministar… Neka bude ministar onaj ko je sposoban i ko će da radi u interesu građana i države Srbije” rekao je Marković i zahvalio se patrijarhu srpskom Porfiriju na porukama.

Foto: privatna arhiva

Sa nama u 700 – članoj delegaciji u poseti Grčkoj su i sveštenici Srpske pravoslavne crkve. Ja se zahvaljujem Srpskoj pravoslavnoj crkvi našem patrijarhu Porifiriju, koji je uvek zajedno sa narodom i šta god da se dešava u svetu poruke patrijarha Porfirija nam mnogo znače i znači nam to što nas ne deli na jedne, druge ili treće. Vi znate da smo moja porodica i ja ktitori Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu. Tada su mi rekli i da slika ktitora može biti na fresci, a ja sam na to odgovorio da političarima nije mesto na freskama, nego svecima, freske su večne, a političari prolazni. Ja sam poseti ove srpske delegacije Paraliji obavestio i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koga uvek informišem gde idemo, šta radimo i koje su naše poruke. Predsednik mi je poručio “Živ bio, srećno bilo”. Prenosim vam poruke i predsednika SPS i predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića koji je pozdravio ovu delegaciju i sve vas i poželo uspeh u radu

Foto: privatna arhiva

GRK PALMI : GRČKA ZA VAS NIJE INOSTRANSTVO

Otvaranju Kancelarije Jednstvene Srbije u Paraliji prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Katerini, Jorgos Kirijakidis.

“Gospodine Markoviću, kada dolazite u Paraliju vi ne dolazite u instranstvo, vi dolazite u vašu drugu državu i hvala vam što gradite mostove saradnje između dve države i dva naroda”, rekao je Kirijakidis i saopštio da gradonačelnik Katerini Konstantinos Kuokodimos nije mogao da prisustvuje ovom događaju jer slavi slavu. Otvaranju Kancelarije Jedinstvene Srbije u Paraliji prisustvovali su i funkcioneri i narodni poslanici Jedinstvene Srbije i SPS.