AKTUELNO

Članica Predsedništva SNS Aleksandra Tomić je podvukla da država mora da mobiliše sve snage i da adekvatno reaguje na pretnje koje stižu, a odnose se na dojave o postavljenim bombama u školama, bolnicama...

Tomić je za Pink ukazala da sve one pretnje i pritiske o kojima je govorio predsednik građani su u poslednjih nekoliko dana imali priliku da vide i osete.

- Ne samo političke i ekonomske, sada imamo i oblike hibridnog rata - najave terorističkih napada u školama, bolnicama...to je ono što moramo ozbiljno da shvatimo. Moramo da reagujemo kao država, da mobilišemo sve snage da adekvatno reagujemo na ovakve pretnje, bez opuštanja - istakla je Tomić za Pink.

Kako je dodala, cilj je širenje straha i razaranje sistema.

- Očito slede još gori pritisci. Sa svih strana imate antiruskuhisteriju kojoj Srbija treba da se prikloni, a cilj nije samo to, već priznavanje nezavisnosti takozvanog Kosova i rešenje za BiH koje se nameće - dodala je Tomić.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Objektiva Duško Vukajlović ističe da pretnje nisu put ka miru.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nema želje za razgovorom, svet je krenuo na put bez povratka, kroji se nova karta sveta samo je pitanje dokle će ići, da li će se ići na nuklearni rat. Mislim da nismo u Srbiji svesni koliko je situacija ozbiljna. Mi smo između čekića i nakovnja Istoka i Zapada - rekao je Vukajlović.

Kako je dodao, čeka nas težak period posebno na jesen i tokom zime.

Vukajlović je dodao da je u ovakvim situacijama neophodno srpsko jedinstvo.