AKTUELNO

Bogdanu Mitroviću je sud u Prizrenu odredio 30 dana istražnog pritvora. Nalazi se u zatvoru Grdovac kod Podujeva.

U Specijalnom tužilaštvu u Prištini počela je istraga u slučaju protiv Bogdana Mitrovića iz Sopine, uhapšenog prošlog meseca u Suvoj Reci pod optužbom da je navodno počinio ratni zločin.

Prvog dana istrage saslušan je glavni svedok Tužilaštva Ðeljadin Sadikaj.

Advokat Dejan Vasić preneo je da je Sadikaj ponovio optužbe da je Mitrović (74) u aprilu 1999. godine navodno sa još nekim pripadnicima paravojnih formacija, proterao njega i njegovu porodicu iz kuće i počinio još neka dela.

Vasić je ukazao da je Sadikaj na ključno pitanje - zbog čega je čekao ovoliko dugo da optuži Mitrovića, odgovorio da, navodno, "nije imao poverenje u kosovsko pravosuđe, da mu je misija Euleks delovala bledo i da je smatrao da oni ne mogu da reše taj predmet".

- U današnjoj izjavi svedok je bio prilično nekonzinstentan. Po njemu Mitrović je u nekim momentima imao masku na glavi, u drugim nije. Video ga je, pa ga nije video itd - kazao je Vasić.

Narednih dana u Tužilaštvu će biti ispitivani drugi svedoci.

Bogdanu Mitroviću je sud u Prizrenu odredio 30 dana istražnog pritvora. Nalazi se u zatvoru Grdovac kod Podujeva.

Uhapšen je tako što je izvučen iz grupe raseljenih Srba iz Sopine i Mušutišta koji su u tim selima 28. avgusta obišli porušenu crkvu i svoje napuštene domove.

#Albanija

#Istraga

#Tužba

'