AKTUELNO

Zaštitnik građana Zoran Pašalić i Urednik “Novog standard” Željko Cvijanović ocenilu su napad sipmatizera Dveri na novinarke Pinka, koje su sa ozbiljnim povredama zadržane u bolnici, nedopustivim,uz ocenu da se time produbljuje mržnja.

- Ni dva meseca od stupanja na dužnost zaštitnika građana već su zabeležena dva slučaja koja se tiču ove tematike. Nedavno smo imali pretnje smrću jednom novinaru, a juče napad. To je nedopustivo i produbljuje mržnju – ocenio je Pašalić.

On je zatražio od nadležnih organa da istraže i kazne počinioce, a ako postoje za to elementi i one koji su odgovorni za instruisanje nasilja.

- Moramo da osudimo nasilje kako ne bi bili prepoznati kao zemlja koja tolerise nasilje, nasilje i to na radom mestu. Nedopustivo je da se ovako izražava nezadovoljstvo – podvukao je Pašalić.

On je dodao da se ne počinje se od zakona i kazne već od vaspitanja. - Moramo tolerisati razlike, pa i različito političko mišljenje.

Primena zakona jekrajnja opcija – dodao je Pašalić, ukazavši da nikada od donošenja zakona nije procesuiran zločin iz mržnje.

Urednik “Novog Standarda” Željko Cvijanović navodi da kada se dogodi nasilje, uzroci nisu najvažniji, već činjenica da se nasilje dogodilo.

-Tada stanemo i osudimo nasilje. Nasilje je nedopustivo bez obzira na poltičke stavove. Ako posmatramo istoriju Dveri, to je nasilni pokret koji pokušava da se predstaviti nenasilnim. Ovo je kraj političke ideje koju su promovisale Dveri. Pokušali su da se prikažu kao nosioci nacionalne politike, a ovo je čin koji diskredituje nacionalnu politiku – rekao je Cvijanović.

Cvijanović smatra da je nasilje ispred Televizije Pink bilo režirano i da su “Dveri” bile korisni idioti, postoji opasnost da se nasilje predstavi kao dozvoljeno.

#Napad

#Novinar

#Pink

'