AKTUELNO

Samo sredstvima izdvojenim prošle godine, doprineće se rešavanju problema prevoza u ukupno 479 sela širom Srbije.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetiće sutra opštinu Rekovac, gde će posle kraćeg sastanka sa rukovodstvom Opštine poći u prvu vožnju minibusom za prevoz seoskog stanovništva, koji je kupljen sredstvima Ministarstva za brigu o selu.

Sredstva su obezbeđena iz prošlogodišnjeg programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište. Sa 120 miliona dinara nabavljeno je 18 ovakvih vozila.

Na ovaj način, samo sredstvima izdvojenim prošle godine, doprineće se rešavanju problema prevoza u ukupno 479 sela širom Srbije, a koristiće ga nedeljno čak 17.000-18.000 putnika.

Cilj je da se seoskom stanovništvu u teško dostupnim i loše povazanim selima, omogući obavljanje privredne aktivnosti, adekvatna zdravstvena zaštita, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti.

I ove godine je za iste namene na raspolaganju 120 miliona dinara, a javni konkurs trajao je do 21. aprila 2022. godine.

#Milan Krkobabić