AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom prirodne katastrofe koja je pogodila deo SAD i Karipsko područje, uputio pisma saučešća predsedniku i potpredsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu i Majku Pensu, kao i predsedniku Državnog saveta i Saveta ministara Republike Kube Raulu Kastru i rukovodstvima ostalih karipskih zemalja pogođenih uraganima.

U pismu predsedniku SAD Donaldu Trampu se kaže:

„Srbija je hiljadama kilometara udaljena od Sjedinjenih Američkih Država, ali smo i ovde sa strahom pratili kako se uragan Harvi, a potom i uragan Irma, približavaju američkom tlu i kako je nemilosrdna sila prirode. S tugom smo primili vest o nastradalima i pričinjenoj velikoj materijalnoj šteti.

Stanovnicima pogođenih područja, u ovim teškim trenucima, upućujem reči ohrabrenja i podršku da se izbore sa posledicama prirodne katastrofe. Osim toga, želim da Vam kažem da je Srbija, iako mala zemlja, spremna da pomogne u okviru svojih mogućnosti. Ne zaboravljamo da smo i mi, kada je pre tri godine Srbija bila pogođena katastrofalnim poplavama, dobili značajnu pomoć od prijatelja iz Amerike.

U očekivanju našeg susreta u Njujorku prilikom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, želim još jednom da naglasim da je Srbija snažno opredeljena da doprinese miru, stabilnosti i napretku, što ostaje prioritet naše politike“, navodi se u pismu predsednika Aleksandra Vučića upućenom predsedniku Donaldu Trampu.

#Aleksandar Vučić

'