AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin na večeri specijalnom izaslaniku predsednika Narodne Republike Kine Mengu Ðijendžuu, članu Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, sekretaru Centralne komisije za političke i pravne poslove i šefu kineskih obaveštajnih službi.

Vučić i Meng sastaće se sutra i zvanično u Palati Srbija.

Inače, sa Mengom Đijendžuom, danas je razgovarao ministar policije Nebojša Stefanović, a na tom sastanku je zaključeno da će Srbija i Kina produbiti saradnju u oblasti bezbednosti.

- Imali smo priliku da razgovaramo o veoma važnim pitanjima, kao što su borba protiv organizovanog kriminala, borba protiv terorizma, ali i o tome kako da iskoristimo nove i savremene tehnologije koje će nam pomoći da budemo efikasniji u ovoj borbi - rekao je Stefanović.

Predsednici Vučić i Ader u Senti: Odnosi Srbije i Mađarske danas su najbolji u istoriji!

Meng Đijendžu istakao je da je kineska Vlada posvećena daljem produbljivanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa Srbijom.

- Pre svega, želim da prenesem prijateljski pozdrav od predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga bratskom i prijateljskom narodu Srbije. Naš današnji susret protekao je u prijateljskoj atmosferi i bio je veoma uspešan. Postigli smo niz konsenzusa za više važnih pitanja - istakao je Meng.

On je dodao da je na sastanku dogovoreno da organi za sprovođenje zakona i bezbednosti dveju zemalja preduzmu jače mere u suzbijanju organizovanog i prekograničnog kriminala.

- Terorizam je pretnja i neprijatelj celom svetu. Mi ćemo se zajedno, ruku pod ruku, suprostaviti terorizmu. U okviru sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije, organi za sprovođenje zakona će i dalje jačati međusobnu saradnju, kako bi našim radom i trudom povećali bezbednost svojih građana - zaključio je Meng.

#Aleksandar Vučić

#Kina

'