AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da mu je iskreno drago što je hrvatska država priznala da u Jasenovcu nema mesta za ustaški i fašistički pozdrav, ali da čeka dan kada će hrvatska vlada reći da tome nema mesta nigde, ni u Hrvatskoj, niti u svetu.

Govoreći o ustaškoj tabli u Jasenovcu koja je skinuta pre par dana, Vulin je rekao da je to užas koji sve vreme trpimo i pravimo da je moguće uopšte raspravljati i tražiti razloge - zašto neka tabla sa ustaškom oznakom "za dom spremni" treba ili ne treba da se pomeri.

Vulin: Srbi na Kosovu su preuzeli SUDBINU U SVOJE RUKE, to je veoma hrabro

- Moram da kažem da mi je iskreno drago što je hrvatska država priznala da u Jasenovcu nema mesta za ustaški i fašistički pozdrav. To je ono što sve vreme svi razumni ljudi ovog sveta i svi antifašisti ovog sveta govore, ali mi je isto tako žao što još uvek nema snage i hrabrosti da kaže da ustaškom i fašističkom pozdravu nema mesta ni u Hrvatskoj ni bilo gde na kugli zemaljskoj - rekao je Vulin.

On je rekao da se raduje danu kada će hrvatska vlada imati snage i hrabrosti da kaže da ustaškim pozdravima nema mesta nigde u Hrvatskoj.

- Ne zato što je to zakonska obaveza, već zato što je to ljudska obaveza prema užasu i zlu kojim je taj pozdrav, taj užas, ne svedočio nego ga činio - izjavio je ministar Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Jasenovac

'