AKTUELNO

Sve stranke su imale po nekoliko članova biračkog odbora koji su pratili rad i starali se da ne bude nezakonitosti na izbornim mestima, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK Zoran Lukić, predsednik Gradske izborne komisije.

Lukić je rekao da su nakon okončanja izbornog dana prešli u drugu fazu, utvrđivanja rezultata izbora.

- Stigla nam je gomila, oko 380 prigovora, svi napravljeni po istom šablonu, sa promenom samo biračkog mesta za koje se podnosi prigovor – rekao je Lukić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je istakao da je jedan od prigovora da se na određenom biračkom mestu ne slaže broj glasačkih listića po listama, zatim, kako dodaje, da na biračkom mestu nedostaje potvrda o glasanju van biračkog mesta, kao i da potvrda o glasanju van biračkog mesta nije pravilno popunjena.

- Podnosioci prigovora predlažu da se oformi komisija, da se izvrši uvid u izborni materijal, i da se na taj način odluči o prigovorima – rekao je Lukić.

Kako kaže, oni su kao GIK izašli u susret i predložili da se izvrši uvid, kao što je traženo, ali su se predlagači kasnije predomislili.

Foto: TV Pink Printscreen

- Do sada nema nekih većih nepravilnosti, ukoliko bude utvrđeno da ima grešaka i razloga za usvajanje prigovora, mi ćemo to izneti – rekao je Lukić.

On ističe da su svi imali po nekoliko članova biračkog odbora koji su pratili rad i starali se da ne bude nekih nezakonitosti.

Autor: