AKTUELNO

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić rekao je na hitno sazvanoj konferenciji za medije da su iz dve nezavisne laboratorije dobili nalaze koji ukazuju da je njegov otac, muftija Muamer Zukorlić, otrovan.

Zukorlić je naveo da je porodica nakon Zukorlićeve smrti uzela uzorak krvi i poslala ga na ispitivanje u dve nezavisne referentne laboratorije u inostranstvu.

Na osnovu pristiglih rezultata od strane jedne laboratorije utvrđeno da je u krvi pronađena velika količina teških metala, dok je druga laboratorija na osnovu analize uzorka utvrdila da je do smrti došlo najverovatnije trovanjem hranom.

- Prošlo je pet meseci i četiri dana. Smrt me zadesila u Istanbulu, odakle sam se vratio pred samu dženazu. Nijednog trenutka se nismo pomirili sa činjenicom da je umro velikan našeg vremena, a da nadležne institucije nisu utvrdile uzrok smrti. U haosu koji nas je zadesio tog dana, malo je ljudi koji su ostali prisebni - istakao je Zukorlić.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Prema njegovim rečima, istraživanje koje je porodica sprovela je osnov za sumnju da Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.

- Zato ćemo pokrenuti istragu na najvišem nivou pred nadležnim organima Srbije radi definitivnog utvrđivanja smrti tada potpredsednika Narodne Skupštine Srbije - naveo je Zukorlić.

Muamer Zukorlić preminuo je 6. novembra prošle godine, u 51. godini. Kao razlog njegove smrti tada je naznačen srčani udar.