AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u Novom jutru da smo izuzeti od sankcija i da je odluka doneta u Briselu jako važna za sve naše građane.

Brnabić je rekla i kako je predsednik Aleksandar Vučić time počeo da se bavi odmah nakon izbora, zbog čega nije imao previše vremena za slavlje istorijske pobede.

Mi smo sada izuzeti od tih sankcija, ta odluka koja je doneta u Briselu je jako važna za sve nas, za građane. Aleksandar Vučić se borio sa tim nakon izbora, nije imao vremena ni za slavlje, iako je to bio istorijski uspeh na izborima i uspeli smo da se izuzmemo od tih sankcija, tako da smo bezbedi - rekla je Brnabić.

Foto: TV Pink Printscreen

Rekla je i kako glasanje u Briselu potvrđuje naš stav, a zatim je dodala i da nikada nećemo glasati za bilo kakve sankcije. Kaže i kako je važno da čuvamo interes Srbije.

I to glasanje potvrđuje da mi branimo naš stav, a on je da nećemo glasati za sankcije, ali se pridružujemo osudama gde se krši teritorija Ukrajine. Mi cenimo naše odnose sa Rusijom, ali sa druge strane, zaista moramo da čuvamo interese Srbije - dodala je Brnabić.