AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije navela je da je pre nekoliko dana razgovarala sa ambasadorkom Makedonije Verom Jovanovski-Tipko o daljoj saradnji dve zemlje.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da nije razgovarala ni sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom ni sa ambasadorkom te zemlje u Srbiji Verom Jovanovski-Tipko o mogućnosti da Makedonija podrži članstvo Kosova u Interpolu, i poručila da će Srbija dati sve od sebe da sa Makedonijom ima samo najbolje odnose.

Foto: Tanjug

Brnabić je na prijemu povodom Dana nezavisnosti Makedonije upitana da prokomentariše medijske napise da će Makedonija možda podržati Kosovo u Interpolu i može li se to odraziti na odnose dve zemlje, rekla da o tome nije razgovarala ni sa makedonskim kolegom Zaevom ni sa ambasadorkom te zemlje u Srbiji, i da će se o tome tek razgovarati.

- Večeras ne bih pričala o tome. Večeras slavimo naše dobre odnose i Dan Makedonije. Srbija je otvorena, fleksibilna i daćemo sve od sebe da imamo najbolje odnose - naznačila je premijerka, koja je u ime Vlade Srbije čestitala Dan Makedonije.

Foto: Tanjug

Ona je navela da je pre nekoliko dana razgovarala sa ambasadorkom Verom Jovanovski-Tipko o daljoj saradnji dve zemlje i podsetila da je uputila zvaničan poziv premijeru Zaevu da poseti Beograd u novembru.

- Ostalo je da utanačimo datum i iskoristimo prvu posetu za planiranje zajedničke sednice dve vlade i očekujem dobru i uspešnu saradnju u budućnosti - izjavila je premijerka.

Pink.rs

#Ana Brnabić

#Makedonija

'