AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić je nakon sastanka sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH i predsedavajućim Savetu ministara BiH Denisom Zvizdićem, poručio da se treba fokusirati na budućnost.

- Mislim da smo uspeli da prevaziđemo neke stvari, da se bolje razumemo i da gledamo u budućnost - poručio je Vučić na pres konferenciji u Sarajevu, gde se zahvalio domaćinima.

Foto: Tanjug

Cilj je, dodao je, da se dostigne trgovinska razmena od dve milijarde evra. -

Razgoivarli smo o više konkretnih mera - o Podrinju, kako da infrastrukturalno ojačamo taj deo, o energetici, posetma zvaničnika BiH u Beogradu...Bosna i Hertcegovina je za nas najznačajniji partner u regionu, tu činjenicu treba iskoristiti i jačati ekonomsku saradnju - istakao je Vučić.

VUČIĆ ZA PINK O ODNOSU SA BIH: Politički napori koje ulažemo daju rezultate, ATMOSFERA JE DRUGAČIJA

On je naglasio važnost ukidanja barijera i vancarinskih nameta, čime bi se u značajnoj meri smanjili troškovi.

Foto: Tanjug

- Trudili smo da se bavimo konkretnim pitanjima, nismo se bavili nekad metafizičkim odnosima Srba, Bošnjaka i Hrvata. Zahvalio bih se onima koji svaku moju posetu dočekuju na nož, jer nemaju više argumenata - naveo je Vučić.

- Niko nas ne tera da zaboravim prošlost, ali moramo da se skoncentrišemona budućnost. Nema potrebe od Srbije praviti bauka, Srbija je iskena prijateljska zemlja Bosne i Hercegovine, nikada se nismo mešali u unutrašnje odnose, nismo dovodili u pitanje teritorijalni integritet BiH... Od Bosne očekujemo prijateljski odnos - rekao je predsednik Srbije.

#Aleksandar Vučić

#Bosna i Hercegovina

#Sarajevo

'