AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanja novinara, nakon što je obišao fabriku kompanije "HAIX oprema d.o.o" i prisustvovao svečanom otvaranju fabrike "Teklas Automotive d.o.o".

Vučić je komentarisao ponašanje bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića koji je sinoć u emisiji "Hit Tvit" vređao premijerku Anu Brnabić, a zatim pravio aviončiće od papira na kom je bio broj nezaspolesnih u vreme kada je Tadić bio na vlasti.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Nije fer da ja govorim nešto, dan posle neke emisije. Imao je one u emisiji koji su reagovali ili su mogli da reaguju, tako da ja na taj način ne mogu da zloupotrebljavam i neću, vreme. Ja mislim stvarno sve najgore o tom periodu, ali o samom postupku od sinoć, ne želim da govorim - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik je rekao i da ga je kao grom iz vedra neba pogodina vest iz Bugarske.

Rusi nemaju pare, kada im uzmete sve pare i terate ih do bankrotstva, kako će da plaćaju u dolarima - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, to je za Srbiju potpuna katastrofa. Ističe da Srbija nema odakle šta da dobija osim preko Mađarske ili Bugarske.

Ako nam to ukinu, ne znam šta ćemo da radimo - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da se bori na dnevnom nivou.

Sve što radite godinama, pravite ceo sistem da bude uspešniji i bolji, neko vam sruši u mesec dana. Ne znate šta ćete sa sobom, a niste ni krivi ni dužni - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je cene teško održati, dodaje da je cena za domaćinstvo trenutno 11 posto niža nego na tržištu, kao i da je cena gasa najniža u celoj Evropi. Kako kaže, svima raste javni dug u odnosu na bruto domaći prozvod.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Neću da bih se dodvoravao nekome u ovoj zemlji, da govorim kako ću da ukidam porez na to i to. Ne možemo tako neodgovorno da se ponašamo - rekao je Vučić i dodao da je svaki dan sve gora i lošija vest sustiže lošiju.

Govoreći o letelici u Hrvatskoj, Vučić ističe da veruje da bi ona u Srbiji bila oborena.

Bitno je da za početak morate da imate sa čim da primetite i ako treba reagujete na takve objekte - rekao je Vučić.

Kako kaže, ne sme da se pusti bilo šta što bi na bilo koji način moglo da ugrozi naše građane.

Vučić je rekao da ima problem sa lažima, posebno sa onima kada kažu da Srbija skuplja dobrovoljce za rat u Ukrajini.

Mnogima je najlakše da iskale svoj bes na Srbiji - rekao je VUčić.