AKTUELNO

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Srbija uručiti protest Hrvatskoj zbog današnjeg incidenta u Zagrebu koji su izazvali članovi krajnje desničarske Autohtone hrvatske stranke prava koji su spalili srpski nedeljnik "Novosti" i zapretili hrvatskom premijeru ukoliko ukloni ploču "Za dom spremni" u Jasenovcu.

Na pitanje novinara da li će Srbija uručiti demarš odlazećem hrvatskom ambasarodu Gordanu Markotiću ili nekom iz ambasade i da li će našeg ambasadora u Hrvatskoj povući na konsultacije povodom tog događaja, Dačić je odgovorio potvrdno.

- To da, mi uvek dajemo proteste povodom raznih takvih događaj i ovo zaslužuje protest. Takođe smo uputili protest i kada je ta tabla postavljena i zaista je nevoravatno da u EU ta tabla i dalje stoji - rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Dodao je - "toliko što se tiče držanja lekcija od strane Brisela koje često upućuju Srbiji".

Skandalozno! USTAŠE U ZAGREBU PALILE NOVINE NA SRPSKOM! Pretili Plenkoviću!

Grupa članova krajnje desničarske Autohtone hrvatske stranke prava izazvali su ranije danas težak incident u Zagrebu - otvoreno su pretili premijeru Andreju Plenkovića, u slučaju da skine ploču "Za dom spremni" u Jasenovcu i na protestu zapalili srpski nedeljnik Novosti.

Skup je održan ispred prostorija Srpskog narodnog veća (SNV) u centru Zagreba, a članovi A-HSP zapretili su premijeru Andreja Plenkovića u slučaju da skine spomen ploču hrvatskim veteranima u Jasenovcu, na kojoj se nalazi ustaški pozdrav.

- Plenkoviću, ne igraj se šibicama, ne skidaj ploču HOS-a! - poručio je predsednik te stranke Dražen Keleminec, uz ustaški pozdrav "Za domovinu spremni", prenose hrvatski mediji.

#Ivica Dačić

#Protest

#Zagreb

'