AKTUELNO

Povodom rođendana predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, predsednik Narodne Republike Кine Si Đinping uputio mu je čestitku.

„Poslednjih godina, razvoj sveobuhvatnog strateškog partnerstva Кine i Srbije održava se na visokom nivou, a međusobno političko poverenje je čvrsto. Naša praktična saradnja daje bogate rezultate, koji donose konkretnu korist narodima obeju zemalja. Suočavajući se sa izazovom pandemije virusa КOVID-19, Кina i Srbija dele dobro i zlo i međusobno se pomažu, čime potvrđuju svoje dragoceno, čelično prijateljstvo.

Zahvaljujem Vam što ste posetili Кinu i prisustvovali ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. Veliko mi je zadovoljstvo što sam, tom prilikom, sa Vama održao sastanak, na kome smo postigli mnogo novih konsenzusa o pitanjima kojima zajedno pridajemo pažnju.

Visoko cenim dobar poslovni odnos, kao i lično prijateljstvo koje sam izgradio sa Vama, i pridajem veliki značaj razvoju odnosa Кine i Srbije. Zato sam spreman da, zajedno sa Vama, unapređujem tradicionalno prijateljstvo i uzajamno korisnu saradnju Кine i Srbije kako bismo ih trajno podigli na novi nivo i doprineli blagostanju naših dveju zemalja i naroda.

Želim Vam dobro zdravlje i sve najbolje“, navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.

Autor:

#Aleksandar Vučić

#Si Đinping

#čestitka