AKTUELNO

Već više od mesec se niko od opozicione javnosti nije ogradio od morbidnih izjava o "pišanju po grobu predsednika Aleksandra Vučića".

Bliski saradnik lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića Sergej Trifunović 28. jula je na Tviteru napisao morbidnu poruku da će "pišati po grobu predsednika Aleksandra Vučića".

Od tada do danas je prošlo 33 dana, što je i više nego dovoljno da se Saša Janković distancira i osudi ovakve skandalozne poruke svog saradnika Trifunovića.

Pročitajte još: PODRŽAVA JANKOVIĆEV PROGRAM: Branislav Seničić otvoreno ZA smrt predsednika Vučića, ali bi 'prvo da PIŠA PO GROBU, pa da ga UBIJE'

Janković, međutim, šest puta ponavlja da je takav stav Sergeja Trifunovića ispravan, što samo pokazuje da nije slučajno i u afektu izrečen.

Sa Trifunovićevom i Jankovićevom porukom da treba pišati po grobu predsednika slaže se i funkcioner Demokratske stranke Goran Ješić.

Foto: Printscreen Twitter

Sa pravom se otvara pitanje da li deo srpske opozicije nastoji da u javnosti legitimiše ubistvo predsednika Srbije kao sredstvo političke borbe.

Srpska opoziciona javnost nije se distancirala od stavova Trifunovića, Jankovića i Ješića, koji su gotovo istovetni sa istupima Milovana Brkića, urednika opskurnog lista "Tabloid" koji otvoreno poziva na ubistvo predsednika Vučića.

Pročitajte još: U SNS ŠOKIRANI JANKOVIĆEVOM IZJAVOM: 'Zaštitnik kriminalaca obelodanio program - ubiti Vučića, pa mu pišati po grobu!'

- Nije Vučić nedodirljiv čovek, ako nas je istorija naučila koječemu, ne postoji čovek koji ne može biti ubijen. Vučić smatra da će vladati dok ne umre, a to se sad brzo sprema - rekao je Brkić u jednom intervjuu, dodajući da treba izvršiti i hapšenja nekoliko hiljada ljudi zbog navodnih zločina.

Slučajnost ili ne, istupi Milovana Brkića dogodili su se baš u periodu između objavljivanja Tvita Sergeja Trifunovića da će pišati po grobu Aleksandra Vučića i podrške Saše Jankovića u Subotici svom bliskom saradniku.

#Aleksandar Vučić

#Goran Ješić

#Saša Janković

#Sergej Trifunović

#Ubistvo

'