AKTUELNO

S jedne strane paušalne izjave, s druge fabrike i putevi. S jedne strane napadi i uvrede na račun građana, s druge strane 60 miliona evra Republici Srpskoj. To je ono što "svrbi" i "boli".

Komentarišući napade dela opozicije pred izbore u aprilu, ali i činjenicu da na napade predsednik Srbije ne odgovara, Darko Obradović iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost kaže da je Aleksandar Vučić u politiku uveo odgovornost i merljivost za rezultate, što nije postojalo pre njega.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pre njega mogli ste da čujete paušalne izjave, poput kokošaka i drugih gluposti, ali niste imali merljivost rezultata. Vidimo da se autoputevi grade i završavaju, fabrike se otvaraju i dosad ih je Vučić otvorio 400. Imamo 4 milijarde stranih direktnih investicija, renovirane su autobuske stanice, grade se lokalni putevi, nove pruge koje su zamajac za ekonomiju... – kaže Obradović za „Novo vikend jutro“.

S druge strane, dodaje on, vidimo jednu bezidejnost, lupetanje i vređanje ljudi, poput uvreda na račun Marinkove bare i Borče.

Foto: TV Pink Printscreen

- Imali smo napad na građane Srbije, ali i napad na građane Republike Srpske. Govorili su da su oni otpad koji se ovde dovlači, te da bi najsrećniji bili da tih građana nema, da nema tih briga i da ne moraju da vode računa o tome šta će biti sa njima – kaže Obradović i podseća:

Za to vreme je Vučić sa 60 miliona evra pomogao Republiku Srpsku, i tokom pandemije koronavirusa, i pre. To su opipljivi rezultati.