AKTUELNO

Tužilački savet Crne Gore konstatovao je u četvrtak prestanak funkcije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića zbog ostvarenog prava na starosnu penziju.

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, kaže da je velika vest to što je u Crnoj Gori konstatovan prestanak funkcije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Ipak, dodaje Dajković, očekivao je da će Katnić biti uhapšen zbog „svih počinjenih zlodela u Crnoj Gori“.

- Katnić je čuvao mnoge mafijaše, hladnokrvne ubice, i baš za vreme njegovog mandata Veljko Belivuk je nesmetano ušao u Crnu Goru, gde je planirao i počinio određena krivična dela – kaže Dajković za „Novo vikend jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da Katnić očigledno nije dobro radio svoj posao.

- Bio je glavni advokat Mila Đukanovića i, zahvaljujući tome, Đukanović je bio zaštićen sve ove godine – ocenjuje Dajković.

Ističe da se ne raduje da Dritan Abazović bude premijer Crne Gore jer je, kako kaže, iskorišćena obrnuta psihologija pa u Crnoj Gori „više vredi 3 odsto glasova nego 33 odsto“.

Foto: TV Pink Printscreen

- Smatram da je ovo nepravedno i da se kroz projekat manjinske vlade koju bi formirao Abazović uz podršku poslanika Mila Đukanovića dešava jedna politička korupcija i prevara građana koji su 30. avgusta 2020. godine glasali protiv Mila Đukanovića – kaže Dajković.