AKTUELNO

Makedonija i svaka druga zemlja treba da znaju da je nama pitanja Uneska i pitanje ulaska Kosova u Interpol od velikog značaja i da mi smatramo da KiM ne sme i ne može biti deo tih organizacija, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Na vlastima u Makedoniji je da vode politiku svoje zemlje, ali treba da znaju da je nama jako bitno da Kosovo i Metohija ne bude član Uneska i Interpola, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- I Makedonija i svaka druga zemlja treba da znaju da je nama pitanja Uneska i pitanje ulaska Kosova u Interpol od velikog značaja i da mi smatramo da KiM ne sme i ne može biti deo tih organizacija - rekao je Vulin.

Kako je istakao, sve zemlje koje to znaju, razumeju da će se i naši odnosi "dobrim delom zasnivati na tome".

- Mi moramo da vodimo računa o svojim interesima i o tome da naši prijatelji treba tako da se ponašaju - rekao je ministar odbrane posle otvaranja auto-trke "Nagrada Beograda 2017".

Smatra da je na makedonskim vlastima da vode politiku svoje zemlje, da Srbija nikada nikome nije postavljala prepreke da samostalno odlučuje u svojoj zemlji, jer ni Srbija ne dozvoljava drugima da odlučuju u njeno ime.

- Tako treba da rade i predstavnici vlasti u Makedoniji, ali treba da znaju da je nama jako bitno da Kosovo ne bude član Uneska i Interpola - istakao je Vulin.

Vulin: Zadovoljan sam interesovanjem građana za konkurs

Komentarišući konkurs resornog ministarstva i Vojske Srbije za prijem novih vojnika Aleksandar Vulin je izjavio da je zadovoljan angažovanjem i interesovanjem koje građani Srbije pokazuju da služe u redovima Vojske Srbije. -Vojska Srbije ima potrebu da popuni svoj sastav, ima potrebu za vojnicima, ali i za podoficirima i oficirima - rekao je Vulin i dodao da je zadovoljan interesovanjem koje građani pokazuju za taj konkurs. To govori o tome, ističe ministar odbrane, koliko je vojska važna institucija u srpskom narodu i koliko je bitno da Srbija ima jaku vojsku. Popunjavaće se svi vojni rodovi, navodi, ali kandidati prvo treba da budu primljeni pa posle toga, na osnovu njihovih psihofizičkih karakteristika i obrazovanja, odlučivaće se gde su oni potrebni.

Vulin: Ako mogu Trampove i Putinove slike u državnim institucijama, mogu i Vučićeve!

#Aleksandar Vulin

#Kosovo

'