AKTUELNO

Miloš Garić, urednik portala Kosovo online, kaže da Amerikanci uvek šalju poruke na svoj način, odnosno, da iza poziva Srbiji da se okrene i ka njihovim energetskim resursima, iza sebe nosi određenu vrstu interesa, kao i želju da se otuđimo od Rusije.

- Ima tu nekoliko razloga, a jedan je taj da se Rusija što više odbaci od granica Evrope. Znamo kakva je drama u Ukrajini. Oni se trude da se ruski interesi odbace odavde, ali tu postoje druge stvari, koje su važne kada govorimo o njihovom gasu... Iza svega stoji novac i interes, a njima je jedini interes da naprave što više para - rekao je Garić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, njihova želja je da prodaju tečni gas.

- Njihov gas je skuplji, težak za prenos... Da se okrećemo Amerikancima, da kvarimo naše veze i odnose, to je jako teško - navodi Garić.

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije, objašnjava da je u pitanju neka vrsta podsećanja Amerike, da i oni imaju ideje, odnosno da i oni nude neka rešenja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Njima je važniji ekonomski interes, nego politički, zato Srbija ne treba da bude naivna. Ne treba preuraniti sa nekim izjavama, jer na umu treba da imamo svoje interese. Zato se nikako ne treba odricati naših interesa - rekao je Vuković.

Vuković se potom, složio sa mišljenjem urednika portala Kosovo online, dodajući da je zasigurno najveći interes Amerike stvaranje novca.

Autor: