AKTUELNO

Listu "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" za parlamentarne izbore, koju je danas proglasila Republička izborna komisija, predvodi direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić, a prva mesta na listi zauzele su istaknute ličnosti u javnom životu, poznati naučnici, lekari, umetnici.

Među poznatim imenima koji su zauzeli najbolje pozicije, odnosno nalaze se u prvih deset su glumac Lazar Ristovski, stonoteniserka Branislava Perić Ranković, violinista Jovan Kulundžija, molekularni biolog Jelena Begović, glumac Lepomir Ivković, operski umetnik Jadranka Jovanović...

Svih 250 imena kandidata koalicije oko SNS za parlamentarne izbore možete pogledati OVDE.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: TV Pink Printscreen

Prva među funkcionerima naprednjaka na listi je potpredsednica SNS i premijerka Ana Brnabić, koja je na visokom 14. mestu na listi, a odmah iza nje je gradonacelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Foto: Beograd.rs

Foto: TV Pink Printscreen

Na listi su i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na visokom 17.mestu, ali i gradonačelnik Zoran Radojičić na 30. mestu.

Foto: SNS

Nedavno izabrana potpredsednica SNS Nevena Đurić nalazi se na 18. mestu, a mogućnost da ponovo bude šef naprednjaka u skupštini imaće Aleksandar Martinović, koji je odmah iza nje na listi.

Visoka mesta zauzimaju i poslanici iz bivšeg saziva Vladimir Đukanović, Sandra Božić, Vladimir Orlić, Jelena Žarić Kovačević, Milenko Jovanov, a tu su i Milovan Drecun, Biljana Pantić Pilja i Marijan Rističević.

Foto: TV Pink Printscreen

Mogućnost da ponovo diskutuju u parlamentu, imajući u vidu poziciju na listi, verovatno će imati i Lav Grigorije Pajkić, Nebojša Bakarec, Aleksandra Tomić, Aleksandar Mirković, Marko Atlagić, Uglješa Mrdić.

Foto: TV Pink Printscreen

Veliku šansu da bude deo poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije ima i dr Nada Macura.

Od ministara na listi su koalicioni partrneri naprednjaka Nenad Popović (SNP) i Tatjana Matić (SDPS), ali nema ministara iz stranke nosioca liste.