AKTUELNO

Na predsedništvu doneli smo jednoglasnu odluku da parlamentarna lista zove "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" - istakla je premijerka Ana Brnabić.

Kako je rekla, Vučić će biti nosilac liste.

Foto: Privatna arhiva

"Zajedno možemo sve" je moto izborne liste, poruka iza koje stojimo zato što sve što smo do sad auradili uradili smo zajedno sa našim narodom, pokazali smo d azajedno možemo da uradimo sve da promenimo Srbiju i da Srbija postane pobednička u svakom pogledu - naglasila je Brnabić.

Prva na listi za parlamentarne izbore će biti Danica Grujičić.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Osoba koju zna čitava Srbija, ceo narod, jedan od najvećih stručnjaka u Evropi i u svetu, osoba koja je spasila desetine hiljada života, i koja nesumnjivo može da iznese sve one vrednosti za koje se borimo - rekla je Ana Brnabić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Šapić prvi na listi u Beogradu

Premijerka je dodala da će na prvom mestu na listi za grad Beograd biti Aleksandar Šapić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Posebno sam ponosna što imamo mnogo poznatih ličnosti, koje su se dokazale u svojim oblastima. Pored Dane Grujičić, to je i Stojan Radenović, najcitiraniji srpski naučnik, zatim i Jelena Begović, žena koja je najveći stručnjak u svojoj oblasti, molekularne biologije. Ona je takođe pomogla da otvorimo laboratorije Vatreno oko u Beogradu i Nišu.

Ona je dodala da su na listi i ljudi kao što je Lazar Ristovski, dr Marija Zdravković, profesor Žika Bujuklić, stonoteniserka Borisava Perić Ranković.

- Tu je i prof. dr. Dejan Ilić, čovek koji se vratio iz Nemačke i koji živi za Srbiju i naš napredak, čovek zahvaljujući kome danas imamo mobilne telefone, i koji mnogo može da da Srbiji. Tu su i Jovan Kolundžija, Lepomir Ivković, Marko Kešelj, Ivan Antić, borac sa Košara, i mnogi drugi - kaže premijerka.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Na sednici GO usvojena je lista naprednjaka za republičke izbore, a evo ko je na spisku: Danica Grujičić, Stojan Radenović, Jelena Begović, Lazar Ristovski, Žika Bujuklić, Borislava Perić Ranković, Dejan Ilić, Jovan Kolundžija, Lepomir Ivković, Nataša Tasić Knežević, Marko Kešelj, Ivan Antić.

Predsednik SNS-a istakao je uoči sednice predsedništva i glavnog odbora stranke da "neće biti čistke, ali da će biti promena".

Foto: TV Pink Printscreen

Vučić je za TV Pink rekao da ne voli izraze kao što su čistke jer je, kako kaže, to karakteristično "za neke druge stranke koje izbacuju ljude koji se sa predsednicima tih stranaka ne slažu".

- Mi to ne radimo. Kod nas se videlo i po pitanju referenduma, pola stranke je vodilo kampanju za opciju 'ne' i nikome 'dlaka s glave' nije falila. To su razlike koje postoje i koje morate da poštujete. Tako da čistki neće biti - rekao je Vučić.