AKTUELNO

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ambasador Nemačke Aksel Ditman razgovarali su danas o saradnji u oblasti odbrane i mogućnostima za njeno unapredjenje.

U saopštenju Ministarstva odbrane je navedeno da su "razmenili mišljenja" o migracijama i angažovanju Bundesvera i Vojske Srbije u upravljanju migratornom krizom.

Vulin je istakao da je Srbija u potpunosti posvećena vojnoj neutralnosti i nastoji da ravnopravno saradjuje sa svim zemljama sveta posvećenim politici mira, poštovanju međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta država, protivi se svim oblicima nasilja i gradi partnerstva i na Istoku i na Zapadu.

Foto: Beta

VESIĆ ZA TV PINK: Počela rekonstrukcija parka "Ušće", prva staza gotova u oktobru! (FOTO)

On je zahvalio ambasadoru Ditmanu zbog profesionalnog angažovanja pripadnika nemačkog kontingenta koji se nalazi u sastavu Kfora i istakao njihov doprinos bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

Foto: Beta

Na sastanku je bilo reči i o značaju saradnje u oblasti školovanja i obuke, vojne medicine i kontrole naoružanja. Posebno je istaknuta saradnja i zajedničko angažovanje srpskih i nemačkih timova u misiji EU u Maliju.

Tema razgovora bila je i saradnja sa kompanijom "Airbus Group", u okviru koje se planira nabavka helikoptera i unapredjenje sposobnosti Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović".

#Aksel Ditman

#Aleksandar Vulin

'