AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su "obaveštajna dejstva" konkretan razlog povlačenja osoblja srpske ambasade u Skoplju u zemlju.

Brnabićeva je novinarima rekla da joj je makedonski premijer Zoran Zaev na samitu Berlinske inicijative u Trstu rekao da će se njegova zemlja uzdržati od glasanja za prijem Kosova u UNESCO.

"U ovom trenutku meni je to najvažnije, da predsednici u regionu drže reč", istakla je srpska premijerka.

BRNABIĆ: Od 2018. godine bolje stanje u prosveti!

Ona je ukazala da je hrvatski premijer Andrej Plenković tako održao reč po pitanju "trgovinskog spora" sa zemljama regiona, onako kako je to izneo u razgovorima koje su imali.

Brnabićeva je istakla da je Srbija mnogo puta na više načina pokazala da je kontruktivna, fleksibilna i tolerantna, uprkos "nekim izjavama u regionu".

Premijerka je najavila da će ići na neformalni sastanak, 26. avgusta u albanskom gradu Draču, a koji je nastavak Berlinskog procesa i okuplja lidere Zapadnog Balkana.

Tamo ću se sresti sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim, potvrdila je Brnabićeva i navela da će na skupu biti reči o tome šta dalje treba raditi na razvoju i boljoj buduhcnosti regiona.

#Ambasada

#Ana Brnabić

#Makedonija

'