AKTUELNO

Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić objavio je danas da će se kandidovati za predsednika Srbije na izborima 3. aprila, a da će ta stranka izaći samostalno i na parlamentarne i beogradske izbore ukoliko ne bude postignut dogovor za jedinstvenoj patriotskoj listi.

Vacić je rekao da se kandiduje protiv politike Aleksandra Vučića koja je uvela sankcije Belorusiji, postavila lezbejku za premijera Srbije, dozvolila stranim ambasadorima da vršljaju po Srbiji i koja menja Ustav po nalozima spolja, ali i protiv politike koalicije okupljene oko Dragana Đilasa koju je nazvao NATO kandidatima.

- Ne možemo da se udružujemo sa onima kojima je komanda u stranim ambasadama niti da podržimo aktuelnu vlast – objasnio je Vacić.

On je rekao da se protivi izboru Vučić ili Đilas i da je vreme da “Vučić ode u penziju, a Đilas u zatvor”.

- Vučić nije imao hrabrost da uhapsi Đilasa niti i jednog drugog kriminalca iz predhodne vlasti, a neke je i inkorporirao u svoju vlast – rekao je Vacić i najavio da će kampanju početi u sredu iz Niša.

Vacić je objasnio da bi njegov i uspeh Srpske Desnice na izborima omogućio mirnu predaju vlasti, dok bi opstanak SNS ili dolazak onih koji govore o odmazdama i giljotinama mogao Srbiju da uvede u građanski sukob.

Na pitanje ruskog novinara šta bi mu bili prvi potezi ukoliko bi pobedio na izborima Vacić je odgovorio da bi ukinuo sankcije Belorusiji, proterao ambasadore koje se mešaju u unutrašnje stvari Srbije i zatražio od Rusije i Kine da se uključe u pregovore o Kosovu i Metohiji.

Vacić je još jednom pozvao sve lidere stranaka koje se smatraju desničarskim i suverenističkim da sednu zajedno za sto i dogovore zajednički izlazak na izbore dodajući da je u tom slučaju spreman i da povuče svoju kandidaturu zarad višeg cilja i zajedničkog kandidata.