AKTUELNO

Lider Demokratskog fronta Milan Knežević kaže da je teško predvideti kako će se dalje razvijati situacija u Crnoj Gori, te da je jedino izvesno samo da će Vlada Zdravka Krivokapića pasti 4. februara.

- Građani su na izborima 30. avgusta dali poverenje programsko-izbornoj platformi koja je bila protiv Demokratske partije socijalista i verujemo da će kolega Dritan Abazović shvatiti ovu i društvenu i političku realnost i da će biti deo dogovora unatar aktuelene parlamentarne većine - rekao je Knežević za TV Vesti.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je istakao, više je nego očigledno da će vlada Zdravka Kirvokapića 4. februara pasti, formalno, odnosno da će joj biti izglasano nepoverenje.

- Verujem da će Dritan Abazović biti svestan da su i očekivanja građana Crne Gore i regiona usmerena ka tome da se dođe do održivog rešenja koje ne bi izazvalo sukobe - rekao je Knežević.

Teško je objasniti šta se može očekivati posebno imajući u vidu poslednjih desetak dana na političkoj sceni Crne Gore. Otpočeo je politički sukob na relaciji Abazović - Krivokapić oko monopola nad bezbednosnim sektorom. Međusobno su se optuživali za veze sa švercom - droge i cigareta. Moguće je i da obojica govore istinu. Nakon toga je Abazović podneo inicijativu za pad Vlade, pa je Krivokapić podneo inicijativu za Dritanovu smenu, pa tesnom većinom izglasio inicijativu sa skraćenje mandata Skupštine, pa je usledila smena Alekse Bečića. Izvesno je samo da će Vlada pasti, sumnjam da će Abazović biti smenjen pre toga

Knežević je istakao da su i Krivokapić i Abazović antiheroji ove vlade, jer ona nije ispunila očekivanja.