AKTUELNO

Upozorenja o planiranom atentatu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića treba shvatiti ozbiljno, upozoravaju sagovornici Pinka i ističu da treba poći od motiva i političke pozadine.

Poslanik Aleksandar Čotrić ističe da treba najozbiljnije shvatiti upozorenja o pripremi atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Treba poći uvek od motiva, od političke pozadine. Očigledno je da su angažovani okoreli kriminalci, bilo iz terorističkog međunarodnog miljea, pominju se neki Čečeni, ljudi iz narko-kartela, mafijaški bosovi...moramo biti svesni da u ovakvim situacijma postoji i politička sprega, ali i insajderi koji su propustili da urade svoj deo posla, a to će utvrditi istraga - naveo je Čotrić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ako pođemo od motiva, od želje onih kojima smeta jaka Srbija i njen uspešan put, predsednik koji je zapravo perisonifikacija uspeha Srbije, dolazimo do toga da takva Srbija smeta onima koji žele da odvoje KiM, da pogoršaju odnose sa CG, spreče našu zemlju da vodi računa o Srbima koji žive tamo, do onih koji žele da dođu na vlast u Srbij, onih koji žele da Srbija klekne, da promeni spoljnopolitičku orjentaciju.

Čotrić je dodao da je mnogo onih koji ne žele ovakvu Srbiji, ali da je siguran da će ruka pravde stići svakoga ko je želeo da naudi predsedniku.

Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije, kaže da bi se uzdržao od procena ko stoji iza planiranog atentata, jer je na nadležnim državnim organima da utvrde.

- Moramo ozbiljno da shvatimo ove informacije, mi živimo u državi u kojoj je pre 19 godina ubijen premijer. Imamo sveže sećanje i iskustvo sa tim i znamo koliko to može ozbiljno da destabilizuje i državu i institucije - istakao je Matić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, uznemirujuće je to što su i pojedini mediji i pojedini opozicioni politički akteri ovo iskoristi kao povod za šale i neprimerene insinuacije.

- Sa ovim stvarima ne sme niko da se šali. Znam da nadležne bezbednosne službe rade svoj posao ozbiljno, da pružaju Vučiću dodatnu zaštitu, pre svega kontraobaveštaju, pa onda i fizičku. Bez kontraobaštajne, fizička nema dovoljan značaj, jer ako snajper dođe u zonu gađanja teško da bilo šta može da ga zaustavi. On mora da se pronađe pre toga - istakao je Matić.

Specifičan je koktel različitih interesa koji postoje u ovom trenutku - imamo razbijene narko-kartele, Srbija više nije sigurna destinacija za transport, ali ni za pranje novca, tu su unutrašnji politički interesi jer bi mnogi ne vide drugi način da sruše Vučića osim da ga uklone. Tu su i zategnuti međunarodni odnosi.