AKTUELNO

On je istakao da se neki političari uveliko pripremaju za izbore koji su planirani za proleće, a koji mogu da se dese i ranije, i istakao da je najvažnije to da je Srbija postala prava demokratska država koja neće dozvoliti da dođe do bilo kakvih nereda, ako dođe do smene vlasti.

Vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Politika" Žarko Rakić prelistavao je naslove aktuelnih vesti koje su se našle u jutrošnjoj štampi, te je poručio čitaocima svog lista da, kao što su navikli svakog vikenda, i ovog mogu da pročitaju dosta toga iz oblasti kulture.

Foto: TV Pink

- Danas smo pripremili prvi tekst akademika Vladete Jerotića o tumačenju srpskih poslovica. Politika je dobila pravo da svake subote objavljuje po jednu poslovicu sa njegovim tumačenjima, a svi znamo da je Jerotić najbolji poznavalac srpske duše. Dnevni događaji ipak su nas usmerili ka realnosti, ka onim ne tako lepim temama - rekao je Rakić gostujući u Jutarnjem programu Televizije Pink.

Govoreći o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Vladičinom Hanu, Rakić je istakao da Grdelička klisura izgleda neverovatno, a da mostovi izgledaju kao orlovo gnezdo.

Foto: TV Pink

- Da me je neko pitao pre 20 godina, rekao bih da auto-put nikada neće proći kroz Grdelicu, ali sad mi se čini da će već sledećeg leta biti završen i treba da budemo zadovoljni, bez obzira na stranačku orjentaciju - rekao je Rakić za Pink.

Politika će se, kako je najavio, u narednim izdanjima baviti Lepenskim virom, kako bi se ostvario projekat i san koji postoji godinama - da se Lepenski vir nađe na listi UNESCO svetske baštine.

- Iz političkih razloga nije na listi, a naš list će pokrenuti akciju, jer je šteta da arheološka vrednost Srbije ne bude prepoznata u tom smislu - rekao je Rakić.

Govoreći o naslovu Srpskog Telegrafa da bi Saša Janković postavio Dragana Đilasa na čelo Beograda, Rakić je istakao da se mnogi bave izborima u Beogradu koji još nisu raspisani.

Pročitajte još: Danas obeležavanje 103. GODIŠNJICE CERSKE BITKE: Đorđević predvodi državnu ceremoniju

- Krenuli su sa kandidatima. Neki su se sami predlagali. Pa koalicije, ko će zajedno, ko će sa kim. Sve ovo se događa u nedostatku pravih političkih tema, stoga je razumljivo da svi očekuju izbore - rekao je Rakić, dodajući da se Beograd "šminka", što može da nagovesti da će izbori biti i pre proleća.

#Beograd

#Izbori

'