AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić i ministri Vlade Srbije glasali su jutros na referendumu o promenama Ustava u oblasti pravosudja.

Brnabić je posle glasanja na biračkom mestu u Školi za dizajn u beogradskom naselju Dedinje, rekla da je glasala da sudstvo bude nezavisno a tužilaštvo samostalno.

"Glasala sam kako bi pred sudijama svi bili jednaki i kako se sudije više ne bi birale po opštinskim odborima, kako više nikad ne bismo morali da gledamo ono što su 2009. godine zvali reformom a bila je politička čistka, kada je 837 sudija u jednom danu ostalo bez funkcije zato što su bili politički nepodobni", kazala je premijerka.

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ispunio je svoju građansku dužnost i izašao na referendum koji se danas sprovodi u u našoj zemlji na kome građani odlučuju o potvrdi Akta o promeni Ustava Republike Srbije iz oblasti pravosuđa. Ministar policije i lider PS-a Aleksandar Vulin je na današnjem referendumu glasao na biračkom mestu 43 u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" na Vidikovcu.

Poziv građanima da podrže promene Ustava uputila je i ministarka pravde Maja Popović koja je u devet časova glasala u beogradskoj opštini Vračar. Ona je pozvala građane da u što većem broju izadju na referendum i kako je rekla, podrže jačanje vladavine prava, nezavisnosti sudstva i samostalnosti javnog tužilaštva.

Ministar Siniša Mali ovako je glasao na svom biračkom mestu.

Biračko pravo iskoristilu i ministri Marija Obradović, Jadranka Joksimović, Maja Gojković, Milan Krkobabić, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović...

Autor: