AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma gostujući u emisiji Novo jutro na TV Pink komentarisao je najnovija dešavanja u Australiji i rekao je da je najveći problem Novaka Đokovića što je Srbin.

- Ja sam odmah prvog dana rekao da će vratiti Novaka iz Australije. Novak je žrtva političke odluke. Nekome smeta što je devet puta osvojio Australijan open, smeta im što je najjači u psihomentalnom smislu. Nole je najbolji svetski teniser, proveo je najviše nedelja na prvom mestu i siguran sam da će iz cele situacije izaći jači. Ono što sam takođe siguran je da se ovako nešto desilo Nadalu ili Federeru, Novak bi ih branio svim silama, a vidimo da ga oni sada kritikuju. To govori sve o njima. Trebale bi da reaguju sve svetske sportske organizacije, ali politika se meša u sport. Pa jednoj Rusiji nisu dozvolili da se takmiči pod svojom zastavom. Novaka poznaje čitav svet. Gde god da odem prvo me pitaju kako je Novak Đoković. Čitav svet, običan narod ne političari, kažu da je nepravda prema Novaku. Jednostavno kažnjen je zato što je Srbin - izjavio je Marković.

Govoreći o predstojećem referendumu Marković je pozvao građane da izađu na referendum, da glasaju po sopstvenom ubeđenju i zaokruže DA. On je rekao da je do sada je postojala osnovana sumnja da su se političari mešali u rad sudova i tužilaštva i da je sada prilika da se na referendumu otkloni svaka takva sumnja.

Foto: TV Pink Printscreen

- To vam je kao u fudbalu, ko izgubi kriv mu je sudija. Opozicija je ta koja gubi i kriva im je vlast, sudije, svi su im krivi. A oni su ti koji su u vreme kada su bili vlast razrešavali i postavljali sudije. Evo mi sada hoćemo da sudije više ne strahuju da li će biti reizabrani nakon probnog perioda, jer se ukida, i biraće ih struka a ne Parlament - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Na pitanje povodom izjave jednog ekološkog aktiviste koji je pozivao na građanski rat u Srbiji i na blokade autoputa i graničnih prelaza, Marković je rekao da su to politički protesti i da zato što imaju jako malu podršku naroda, oni pokušavaju da izazovu nerede kako bi skrenuli pažnju na sebe.

- Niko nije rekao da će Rio Tinto zaživeti. Postoji nešto što se zove nasleđena obaveza a upravo je opozicija ta koja nam je nametnula tu obavezu. Poznato je i da je kum Dragana Đilasa prodao imanje za 700 000 evra Rio Tintu. Njima je jedino važan lični interes. Aleksandar Vučić je rekao da će narod odlučiti o tome i treba uvek pitati narod, ali ne ove na ulici koje plaća Đilas i njegova kompanija. Iz aviona se vidi da su njihovi zahtevi politički i da žele da okupe nezadovoljne građane. Ankete kažu da cela opozicija ne može da dobije više od 11 odsto. Stalno se dele i svađaju - izjavio je Marković.

On je rekao i da deo opozicije posle izbora može da pokuša da organizuje neke proteste zbog navodnog nezadovoljstva izbornim procesom ali nemaju argumenata za to.

- Na svakom biračkom mestu biće po 40 posmatrača, prihvatili smo sve njihove zahteve. Postoji i normalna opozicija oni koji hoće da se takmiče tako što će reći vi ste izgradili 100 km autoputa mi ćemo 200, u Jagodini je besplatan prevoz a mi ćemo davati i besplatan sendvič. Građani će glasati 3.aprila za dela a ne za one koji nigde ne rade a hoće na vlast da bi se zaposlili - zaključio je Marković.