AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi da se do kraja godine sastane sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Kako navodi list, pozivajući se na izvor iz diplomatskih krugova u Vašingtonu, tom susretu prethodiće susret sa potrpedsednikom SAD Majkom Pensom u septembru.

List navodi da bi taj sastanak trebalo da se dogodi oko 20. septembra i da će biti praktično uvod u sastanak Vučića i Trampa.

-Vučić i Pens bi trebalo da se sastanu na marginama zasedanja GS UN o Kosovu i da razgovaraju o dijalogu Beograda i Prištine, ali i o ukupnoj situaciji u vašem regionu - istakao je sagovrnik beogradskih medija i dodao da još nije stigla zvanična potvrda da će do ovog sastanka doći.

Po onome kako sada stoje stvari, Pens dolazi u Njujork i postoji velika mogućnost susreta sa predsednikom Srbije. Tada bi trebalo da budu dogovoreni i svi detalji susreta Vučića i Trampa, prenosi Blic.

Krajem ovog ili početkom sledećeg meseca, kako saznaje list, Vučića očekuje nastavak kosovskog dijaloga u Briselu. Ovi sastanci trebalo bi da dovedu do znatnih pomaka kada je rec o resavanju kosovskog problema, ali i do rešavanja sveukupne balkanske krize, napominje list.

-Očekujemo da se međunarodna zajednica jasnije odredi prema pitanju stabilnosti Balkana. Naše državno rukovodstvo će insitirati da s e izvrši pritisak na Prištinu kako bi oni počeli da ispunjavaju sve ono što je dogovoreno u Briselu , a pre svega da krenu u realizaciju ZSO - ističe visokopozicionirani izvor iz srpske vlasti.

Predsednik Vučić 7. i 8. septembra treba da ide u posetu BiH, a početkom oktobra, putovaće u Zagreb na poziv predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

#Aleksandar Vučić

#Donald Tramp

#Sastanak

'