AKTUELNO

Vlasnik i direktor televizije Pink Željko Mitrović oštro je odgovorio na napade opozicionih medija, a sve zbog emitovanja emisije Tomislava Lovrekovića "Meta porodica" koja se bavila pozadinom napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Napad na Mitrovića poveo je list Danas, koji je dao prostor takozvanim nezavisnim novinarima, poput Branka Čečena iz CINS, da pljuju po emisiji Lovrenkovića. Mitrović je ponudio detaljno obrazloženje, ali i podsetio na manir opozicionih medija da im smeta samo ono što se njima ne sviđa.

- Trebalo bi ja da sam princ apsurda i lovac na paradokse, a ne vi, ali bože moj, sve više mislim da ću prestati da vam odgovaram na besmislena pitanja koja sve više liče na botovski vapaj nego na novinarska pitanja! Nisam vas zvao za izjavu kad je pokojni Lekić napravio "Vladalac", koji je bio već nacrtana, a ne crtana meta, nisam vas zvao za komentar kad ste svakog dana na naslovnoj imali poziv na linč i njega i njegove familije, ali i mene, nisam vas zvao za komentar kad ste me više puta javno streljali i botovima dali znak da me tako streljanog "izoveravaju" - poručio je Mitrović i dodao:

- Možda očekujete da javna politička bitka treba da bude ispunjena brutalnim lemanjem političkih protivnika koji sami sebi treba da vežu i noge i ruke! To bih ja možda mogao, ali samo kad bi sebi promenio pol, ali kako se to neće desiti, ne pada mi na pamet da menjam svoj uređivački koncept! Zadržaću pravo da emitijem bar priloge i filmove koji ukazuju na crtanje meta, jer je film samo o tome, a mete crtate vi, a ne ja ili mi. Kako sad tek razumem da niste pogledali i razumeli ovaj film, rešio sam da vam ga pustim još desetak puta kako bi bio siguran da nema nesporazuma.

Autor:

#Televizija Pink

#Željko Mitrović