AKTUELNO

Nemanja Starović, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i državni sekretara Ministarstva spoljnih poslova, reagovao je danas na sramne izjave Vuka Jeremića da je Albanija postala nestalna članica Saveta bezbednosti (SB) UN "samo zato što Srbija to nije želela da spreči".

Saopštenje Nemanje Starovića prenosimo u celosti:

- Vuk Jeremić je izgubio svako moralno pravo da se izjašnjava po pitanju Kosova i Metohije i odbrane srpskih državnih i nacionalnih interesa onda kada je Srbiji priredio fijasko pred Međunarodnim sudom pravde, a onda i izmestio dijalog o našoj južnoj pokrajini iz Ujedinjenih nacija na teren EU.

Jeremić bi voleo da smo svi kratkog pamćenja, ali Srbija pamti njegovu dvoličnost i neodgovornost u vreme kada je obavljao funkciju ministra spoljnih poslova, a pamte i separatisti u Prištini, koji mu se do danas zahvaljuju zbog svega što je učinio za njihovu stvar.

Ne može se zapaljivim kafanskim patriotizmom koji Jeremić ovih dana uporno trenira poništiti sva šteta naneta našoj državi u vreme pljačkaške i po svemu antisrpske vlasti Demokratske stranke, kao što se ne može zataškati činjenica da je u vreme kada je on bio na vlasti više od 80 država priznalo jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. "Kosova".

Srbija je danas iskreno i dosledno stub regionalne stabilnosti i saradnje, zato što to je to u najboljem interesu naše države i građana, a u interesu nam je i da sa drugim po brojnosti narodom u regionu gradimo mir i produktivne odnose za budućnost.

Albanija, sa kojom bi Jeremić valjda zaratio u svom lažnom patriotskom zanosu, podnela je kandidaturu za članicu Saveta bezbednosti UN u vreme dok je on bio na vlasti, i imao je dakle svaku priliku da preduzme odgovarajuće korake ukoliko je želeo da to spreči.

Moderna i napredna Srbija kakvu smo, predvođeni predsednikom Aleksandrom Vučićem, izgradili podižući je iz kaljuge u kojoj nam je ostavila Demokratska stranka, ne želi da sa susedima raspaljuje naprijateljstva i omraze, pa tako i sa Albanijom namerava da gradi odnose na novim osnovama jer je to u interesu građana naše zemlje i svih u regionu - izjavio je Starović.

Autor: