AKTUELNO

Kako je istakao u saopštenju, za model "zamrznutog konflikta" zalažu se samo oni koji nemaju drugo rešenje, koji ne znaju i ne razumeju situaciju na KiM.

Neverovatno je da Sanda Rašković Ivić o Kosovu i Metohiji govori nekom ko se usuđuje nešto da preduzme, a pri tom sama nema rešenje, već samo kako papagaj ponavlja "zamrznuti konflikt", izjavio je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić.

- Za razliku od Sande Rašković Ivić, u čije vreme je Kosovo oteto Srbiji, koja je ćutala i kupovala bunde, valjda da proslavi tu samoproglašenu nezavisnost, za razliku od nje koja je, kao komesar za izbeglice krala pare sa Kosova i Metohije, Srbiju danas vode čestiti ljudi koji imaju hrabrosti, odgovornosti i spremnosti da se bore za srpski narod - piše u Orlićevoj izjavi koju je prenela Služba za informisanje SNS.

On je dodao da je rešenje svih onih koji ne znaju i ne razumeju situaciju zamrznuti konflikt, "što je čist idiotizam".

Pročitajte još: ON BI DA BUDE GRADONAČELNIK? Janković brani fabriku vode od metroa, a nema pojma gde se šta nalazi!

- Onih koji se međusobno takmiče u natpevavanju na temu ''na KiM ništa ne valja'', a jedino rešenje koje nude je da ostane isto?! Biće da je kod takvih sposobnost da se misli trajno zamrznuta - dodaje se u izjavi.

Orlić je upitao da li Rašković Ivić zna da "kiparski model", za koji se zalaže, znači da deca budu dva dana zarobljena na aerodromu samo zato što su krenula 10 kilometara severno, umesto 10 kilometara južno.

- Da li taj model hoće? Ili, možda, računa da to neće važiti za baš svačiju decu? Možda se nada da će Albanci umeti da pokažu zahvalnost za mišljenje Međunarodnog suda pravde, koje su im kao poklon-čestitku za ''nezavisnost'' dali besramnici iz gospođine DOS-ovske hunte, a da će Srbi sve zaboraviti?. Neće. Baš kao što nisu zaboravili ni njenu podršku Tuđmanu, ni umeće da proda svoje Krajišnike za bunde talijanske. Kao ni nečasno držanje danas, sve pod ruku sa restlovima najgorih i najnesposobnijih u Srbiji - bez ikakve razlike među njima - ističe Orlić.

Sanda Rašković Ivić, šef poslaničke grupe Nova Srbija-Pokret za spas Srbije, izjavila je u izjavi za "Politiku" da bi trebalo pokazati više strpljenja za rešavanje pitanja KiM, a da pod strpljenjem podrazumeva "opciju koju zastupa, a to je takozvani zamrznuti konflikt", navodeći kao primer Kipar.

#SNS

#Sanda Rašković Ivić

#Vladimir Orlić

'