AKTUELNO

Vladimir Marinković, narodni poslanik, komentarisao je za Pink odluku Vlade Srbije da uruči ugovore o zaposlenju lekarima i medicinskom osoblju, zahvaljujući kojoj je zaposleno 711 mladih lekara i medicinskog osoblja.

- U moru ovih loših vesti, sve ono što je obeležilo pandemiju u protekle dve godine, a odrazilo se naravno i na zdravstveni sistem, na zdravlje građana, na ekonomiju i na ekonomsku krizu koja je postala globalna, Srbija je uspela da očuva stabilnost - naveo je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Marinković se osvrnuo na to da je Srbija zahvaljujući uspešnoj politici predsednika Aleksandra Vučića uspela da sačuva političku i ekonomsku stabilnost.

- Uspeli smo da tu krizu prevaziđemo na najbolji mogući način, i to su sve rezultati. Imamo nova zapošljavanja, nove fabrike i u javnom sektoru povećanje penzija. Predsendik Vučić je zajedno sa celim timom Vlade Republike Srbije uspeo da se izbori sa ovom kovid i ekonomskom krizom - ukazao je Marinković.

Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike dnevnom listu ''Večernje novosti'', rekao je za Pink da je epidemja koronavirusa i dalje u fokusu međunarodne politike uprkos dešavanjim i na drugim važnim geopolitičkim poljima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nekako sa dolaskom neke nove američke administracije došlo je do nove političke preraspodele u svetu. Svedočimo novom zatezanju odnosa između nekadašnjih blokova koji polako, ako se ovako nastavi, će izgleda ponvo prerasti u blokovsku podelu - istakao je on komentarišući situaciju u svetu na kraju 2021. godine.