AKTUELNO

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić u prelistavanju štampe govorio je o evrointegracijama Srbije kao i o poseti predsedavajućeg Komitetom za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera.

On je rekao da oni nisu govorili o evrointegracijama različito i da mu se čini da je njihov radni sastank bio obimnijeg karaktera, čim je otkazana poseta Guči, a bilo je zakazano po protokolu da gost vidi Guču.

-Ja ne mislim da oni različito misle, u centralnim temama je potpuna saglasnost - srbija na evropskom putu, otvorila je 10 poglavlja, privremeno zatvorila dva, na putu je ka otvaranju novih i ka promeni svog sastava kada su u pitanju otvaranja i zatvaranja novih poglavlja - ocenio je Krstić u jutarnjem programu na Televiziji Pink.

-Ovde vidim Vučićev napor da izađe iz karakterističnih eufemizama koji vladaju u političkom govoru, kao i u razmeni političkih poruka. On hoće da izađe iz birokratke retorike u kojoj ne vidimo tačno šta je tema i šta je ono o čemu se govorilo, Vučić se trudi da bude jasan i prema sebi i prema građanima, što je novo na političkoj sceni u odnosu na prethodne političare njegovog ranga, koji su ostajali u toj vrsti retorike ostavljajući stvari nedorečene - objasnio je Krstić.

Vučić se, kako Krstić ocenjuje, trudi da stvari kaže do kraja, jer hoće da definiše problem kako bi mi (građani) bili svesni šta je na stolu šta nam je činiti i da bi mogli u dijalogu na koji poziva da definišemo neku vrstu stradegije ,neku vrstu politike, kao i odnosa prema problemu i na koji na čin da ga rešimo.

Foto: Printscreen

Čini mi se, kaže Krstić,da se predsednik Srbije trudi da "velike žabe usitni", učini svarljivom, da ne bi jednog dana došli pred preveliku koju ne možemo da progutamo i onda da ostanemo zatečeni i izgubljeni u vremenu i prostoru.

-On pokušava da definisanjem problema napravi uslove da se problemi reše na racionalan i praktičan način - to je vrlo koristan odnos prema politici - smatra Krstić.

Govoreći o dijalogu, na koji je pozvao predsednik kako bi se našlo rešenje za Kosovo, Krstić kaže da u demokratiji postoji društvo u kom postoji dijalog, koji je osnovna stvar rešavanja svih pitanja u demokratskom društvu. -Mi smo zainteresovane strane imamo problem onda debatujemo o njemu ako se ne složimo idemo na glasanje i ko dobije većinu dobija mandat da reši problem na način koji je predložio - ističe on.

-Mi smo nakon poziva Vučića, čuli seriju najapsurdnijih komentara, a on je dao široku temu, drugi su se ponašali kao da je to Vučićev privatni problem. Dijalog dobra stvar, a svako ko to odbija ostaće zaboravljen na političkoj sceni. Takođe, taj dijalog je mogućnost da neka organizacija ili pojedinici predlože nešto novo mogućnost, da ponovo razmotri,o taj problem da pronađemo neko pametnije rešenje - zaključio je Krstić .

#Aleksandar Vučić

#Dijalog

#Nebojša Krstić

'