AKTUELNO

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić rekao je da otvaranje regionalne kancelarije znači da se Ministarstvo za brigu o selu približava ljudima sa sela.

- Grad i okrug ustupiće nam sve potrebne resurse, neće biti dodatnih troškova, a mi ćemo imati valjane informacije i celovit uvid u realno stanje na terenu - izjavio je danas u Prokuplju ministar Krkobabić i dodao:

Foto: Beta/Saša Đorđević

- Za sagledavanje realnog života sa svim onim što on nosi, pre svega mislim na ključne probleme, nužan nam je neposredni uvid. I upravo je to pun smisao ovih planiranih regionalnih kancelarija.

Foto: Beta/Saša Đorđević

Povod današnje posete ministra Krkobabića Prokuplju je potpisavanje sporazuma o saradnji Ministarstva za brigu o selu sa Topličkim upravnim okrugom. Na ovaj način Ministarstvo za brigu o selu će otvoriti regionalne kancelarije po upravnim okruzima čijim selima je potrebna dodatna podrška u vidu terenskog rada predstavnika Ministarstva, prijema stanovništva i koordinacije aktivnosti u seoskim područjima.

Načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković je ocenio otvaranje ove regionalne kancelarije kao prvi korak približavanja države stanovnicima sela Topličkog upravnog okruga.

Foto: Beta/Saša Đorđević

Gradonačelnik grada Prokuplja Milan Aranđelović zahvalio je ministru na poseti i pojasnio da će ove prostorije biti smeštene u Gradu Prokuplju, zgradi gde je inače smeštena administracija i javne komunalne službe, a stanovnici sela moći će da se raspitaju o svim programima Ministarstva za brigu o selu, kao i da prenesu sve probleme sa kojima se susreću.

Foto: Beta/Saša Đorđević

Ministarstvu za brigu o selu biće, bez naknade, ustupljen adekvatan prostor za rad na području ovog upravnog okruga i pružena sva potrebna administrativno-tehnička i logistička podrška u radu sa seoskim stanovništvom.

Foto: Beta/Saša Đorđević

Opštine Topličkog okruga – Prokuplje, Blace, Kuršumlija i Žitorađa učestvovale su na svim konkursima Ministarstva za brigu o selu - konkursu za dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, konkursu za dodelu sredstava za unapređenje poslovanja zadruga, manifestacija „Miholjski susreti sela“, finansirana sredstvima ovog Ministarstva održana je ove jeseni u i opštinama Topličkog upravnog okruga, a prva na rang listi na konkursu za kupovinu minibusa za prevoz seoskog stanovništva bila je upravo opština Kuršumlija.

Foto: Beta/Saša Đorđević

#Milan Krkobabić