AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas posle obilaska Hemijsko- tehnološke škole u Subotici da će Ministarstvo unutrašnjih poslova kroz stipendiranje i zapošljavanje mlade i talentovane dece nastaviti da ulaže u budućnost Srbije i ove institucije.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova bori se za kadrove. Bori se sada, bori se i u srednjim školama, bori se i na fakultetima. Pokrenuli smo proces stipendiranja dece koja će jednog dana raditi u MUP-u i mi sledimo ono što je zacrtao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da se školujemo uz rad i da se borimo za to da što više dece ostane u našoj zemlji i da rade ono za šta su se školovali“, istakao je ministar Vulin.

Forenzičari su, kako je naglasio, potrebni Ministarstvu unutrašnjih poslova i svako dete koje završi ovu srednju školu može odmah da bude zaposleno u policiji ili da nastavi dalje obrazovanje kroz Kriminalističko-policijski univerzitet i na taj način usavrši i unapredi svoje znanje.

Foto: MUP

„Budućnost Ministarstva unutrašnjih poslova i naše zemlje zavisi od toga koliko budemo ulagali u obrazovanje naših mladih generacija. Kao ministar unutrašnjih poslova beskrajno sam ponosan kada vidim entuzijazam ove dece, kada vidim koliko njih želi da ostane ovde, koliko njih želi da radi u policiji, da služi svojoj državi i svoj život da provede u jedinoj zemlji koju mogu da zovu svojom domovinom“, naglasio je ministar policije Vulin.

Foto: MUP

Ministar Vulin se zahvalio gradu Subotici što je razumeo i podržao formiranje ovog obrazovnog profila, a posebnu zahvalnost izrazio je prosvetnim radnicima koji ulažu svoje znanje i entuzijazam u obrazovanje mladih.

Foto: MUP

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić zahvalio se ministru Vulinu na poseti, kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova na podršci i poverenju koje je dalo i ukazalo za uvođenje novog obrazovnog profila.

„Grad Subotica je takođe podržao ovaj novi obrazovni profil, zato što je gradu i ovoj vlasti cilj da što više mladih, perspektivnih i obrazovanih ljudi po završetku škole ostane u državi Srbiji", istakao je gradonačelnik Bakić.

Foto: MUP

Direktor Hemijsko-tehnološke škole u Subotici Nikola Matković istakao je da poseta ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina ima ogroman značaj jer predstavlja prvi korak saradnje u smislu povezivanja poslodavaca, srednjih stručnih škola i učenika.