AKTUELNO

Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije, objašnjava da proteste ne treba podceniti jer su oni ozbiljniji od svih koji su se desili ranijih godina.

- Svi raniji protesti su propali jer nisu dobro organizovani, a sada ekološka tema izaziva strah, što je dakle manupulacija, i glavna tema kojom se manipulatori bave - dodaje Matić.

Kako Matić ističe, ova tema jeste Ahilova peta vlasti.

- Dobar deo ljudi koji je izašao ima osećaj uznemirenosti, i naravno da će sve lažne vesti i dezinformacije da utiču. I onda ti politički vukovi manipulišu i instrumentalizuju taj protest - kaže Matić.

Foto: TV Pink Printscreen

Matić dodaje da u pitanju nije nuđenje boljeg procesa, već put u destabilizaciju radi njihovih interesa.

- Ovi koji izazivaju proteste žele da dokažu da je sitacija u Srbiji ista kao i devedesetih godina, i da nam preti 5. oktobar, a to nije slučaj, jer je Srbija sada uspešna zemlja koja raste - nastavlja Matić.

Kako je dodao, strane sile podrgrevaju atmosferu, jer njima odgovara da se ovde dešavaju nemiri.

Dražen Ostojić, urednik u dnevnom Telegrafu, ističe da se u ovoj zemlji nažalost, sve politizuje, a za to je primer, trenutak kada je predsednik Srbije nabavio vakcine za koronavirus za šta su ga pojedini napadali.

Ostojić dodaje da je isti slučaj i sa protestima, koji zapravo nisu Eko protesti, već nešto sasvim drugo, iza čega stoji manipulacija građanima.

Govoreći o temi protesta, Ostojić ističe da nikako stranim zemljama može biti bitnije da li naša deca udišu čist vazduh, nego što je to važno nama samima.

Foto: TV Pink Printscreen

Takođe, Ostojić se dotakao i naslova u novinama da će predsednik Rusije Vladimir Putin sprečiti zapadnu revoluciju u Srbiji, ističući da je najveća prednost Srbije to, što joj je Rusija istinski saveznik.

- Mi radimo i nikad više gradimo u poslednjih 10-12 godina, i treba da nastavimo sa takvom politikom. Mada, izgleda da su ranije neki tako i voleli, da se drugi pitaju... Sećate se da smo se izvinjavali za stvari koje mi nismo radili... Mi sada imamo jakog saveznika Rusiju, i kao što reče Petrušev, teško će se desiti da nas slome - navodi Ostojić.

- Postoji preko 90 Eko organizacija koje finansiraju strani investitori, ali opet, tu iza svega stoji ta politizacija i manipulacija - priča Ostojić.

Autor: