AKTUELNO

Nikola Selaković, član predsedništva SNS-a, rekao je kako Viola fon Kramon gotovo svakodnevno, uz pomoć ovdašnjih tajkunskih medija, nastoji da one koji ne znaju šta je elementarni demokratski dijalog promoviše u borce za demokratiju.

"Demokratski dijalog je kada se predsednik Srbije uputi u zapadnu Srbiju da sa građanima razgovara o razvoju tog dela zemlje i svim nedoumicama oko eksploatacije rudnih bogatstava, a blokade puteva, pod bilo kojim izgovorom, jesu nasilje nad demokratijom i političkim pluralizmom." - poručio je Selaković.

Za razliku od mnogih zemalja zapadne Evrope, ističe Selaković, u kojima, sa pravom i u cilju zaštite zakona, policija redovno i rutinski reaguje u slučajevima nenajavljenih i protivzakonitih protesta, mi smo se ipak odlučili za blaži pristup prema sugrađanima koji drugačije misle. 

Foto: TV Pink Printscreen

"Ukoliko bi Viola fon Kramon u svojoj ili nekoj drugoj zemlji zapadne Evrope tako strastveno podržala blokade autobanova, uveren sam da bi smesta bila upućena na posmatranje, jer tamo razumljivo, kao ni u bilo kojim drugim uređenim državama, nema tolerancije prema manifestovanju političke samovolje ugrožavanjem drugih ljudi." - dodao je on.

Jasno je da Viola fon Kramon, dodaje Selaković, ne progovara ni u ime nemačke politike ni u ime zaštite prirodne sredine, već dosledno sprovodi antisrpsku agendu radeći u korist svojih štićenika u Prištini. 

"U ovome su Viola fon Kramon, srpski tajkuni koji joj daju medijsku podršku i albanski seperatisti na Kosovu i Metohiji predvođeni Aljbinom Kurtijem jedan tim, a ono što ih povezuje jeste finansijski interes i naravno antisrpska agenda." - zaključio je Selaković.