AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas zapadnu Srbiju, pre svega Gornje Nedeljice, gde će razgovarati sa meštanima.

Vučić razgovara sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija "Rio Tinto".

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik Vučić je stigao u portu crkve u Gornjim Nedeljicama, gde su ga dočekala zvona i sveštenstvo, od kojih je uzeo blagoslov. Predsednik je prvo pozdravio sve građane koji su se okupli u crkvenoj porti i poželeo im srećan praznik.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučić je zatim ušao u crkvu, gde je poljubio ikonu i pomolio se sa sveštenicima. Njemu je sveštenstvo uručilo poklon od vladike Lavrentija - divnu ikonu Presvete Bogorodice Trojeručice.

Da vas čuvaju njene molitve, i živeli nam na mnogaja ljeta - rekao je jedan sveštenik predsedniku.

Foto: TV Pink Printscreen

Šta god da uradite nije nikada dovoljno dobro - rekao je Vučić.

Vučić se potom uputio da, nakon molitve u crkvi, razgovara sa narodom.

Na početku razgovora sa građanima predsednik je istakao da je upoznat sa svim problemima i da je danas tu kako bi rešio sve probleme. Meštani su Vučića pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja nisam danas došao da vam držim bilo kakve govore, već sa rešavamo probleme i da vidimo možemo li sa ih rešimo. Želim da čujem vaše primedbe. Za mene je važno da te probleme rešimo. Da vidimo šta je to što možemo da rešimo, a šta ne možemo - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da je spreman da odgovori na sva pitanja, i ona koja se ne tiču rudnika Rio Tinto.

Ne plašim se nikoga. Hoću da razgovaramo. Vidim kako mi i oni koji nemaju ništa protiv mene govore kako izgleda ova kotlina. Pokušajmo da dođemo bar do nekih rešenja. Nisam došao ovde sa se preganjam ni sa kim od mojih političkih neistomišljenika. Vi ste me izabrali za predsednika. Ja sam ovde za vas - rekao je Vučić