AKTUELNO

Za danas u 14 časova zakazane su po drugi put organizovane blokade puteva širom Srbije.

Podsećamo fondacija braće Rokfeler od početka ove godine dala je novac za 15 organizacija iz Srbije, među kojima je i organizacija "Kreni promeni" (25.000 dolara) koja stoji iza blokade.

Kako saznajemo, lažni ekolozi počeli su da s eokupljaju u Beogradu a među njima je sa predvodnidicima i Vladimir Vuetić.

U Beogradu je već počelo okupljanje pripadnika opozicije i njihovih simpatizera, kao i lažnih ekologa.

Deo opozicije je najavio proteste za danas u najmanje 52 grada širom Srbije, blokirajuće sve glavne saobraćajnice onemogućavajući ljudima da normalno žive i da se slobodno kreću.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je najavljeno, u Beogradu će biti blokiran ili usporen saobraćaj na celom potezu autoputa kroz prestonicu, od Bubanj Potoka do Aerodroma, ali i na većim kružnim tokovima poput Slavije, Autokomande i kod opštine Novi Beograd.

Takođe, blokade su najavljene i na beogradskim mostovima, kao i na Ibarskoj magistrali kod Umke i Bariča.

Najavljeno je da će, u zavisnosti od lokacije, okupljanja počinjati već od podneva, a blokade bi trebalo da potraju dva sata.

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je ponovilo u saopštenju da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova.

- Podvlačimo da svu odgovornost za sve što može da se desi na skupovima koji nisu prijavljeni ili odobreni u skladu sa zakonom od strane nadležnih organa, snose isključivo organizatori neprijavljenih skupova - naveo je MUP u saopštenju.