AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u srce Jadra, u Gornje Nedlejice, i tom prilikom se obratio građanima Srbije.

Predsednik je rekao da je ovo ključno mesto koje spaja Loznicu i Krupanj, a zatim i da je spreman za razgovor sa građanima koji ga danas očekuje.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovde smo sada izgradili novi put. Srećan sam zbog toga, ovo je važno mesto spajanja u srcu Jadra. Stigli smo. Sada ostaje samo da razgovaram sa narodom, da vidimo sve potrebe. Sada radimo taj magistralni gasovod Valjevo - Loznica. Mi moramo civilizovano da razgovaramo - rekao Vučić.
- Ulica nikada neće voditi politiku Srbije - dodao je Vučić.

Ceo autoput Ruma-Šabac trebalo bi da otvorimo do polovine 2023. godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na mostu na Savi kod Šapca.

Vučić je rekao da je primetan neverovatan napredak u odnosu na pre šest meseci i na pre godinu dana kada je obilazio radove.

On je ponovio da će se novim koridorom od Šapca do Beograda stizati za nekih 40 ili 45 minuta autoputem.

Foto: TV Pink Printscreen

"Ovde gradimo potpuno novi auto-put da bismo zaobišli sela, i sada će biti neuporedivo brže", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao kako se nalaze na samo dva kilometara od mesta gde su pre sedam dana "batinaši tukli ljude i time se hvalili".

Ukazao je i da je sve veći broj stranaca koji rade, uglavnom Indijaca, Bangladešanaca i Turaka, a u drugim poslovima i Filipinaca.

Ocenio je da je novi autoput za Srem i Mačvu nešto neverovatno, "druga dimenzija".

- Velika stvar za našu zemlju. Mnogo para, ali dobro rade Azerbejdžanci. Platili smosve iz budžeta i zato sam ponosan, to pokazuje snagu Srbije. Srce treperi, milina kada vidite kako se gradi u našoj zemlji sve što nije rađeno godinama - rekao je Vučić, koji je ovom prilikom razgovarao sa radnicima o njihovom statusu i pravima.

Ranije je najavljeno da će autoput Ruma-Šabac biti završen do oktobra 2023. godine, a Šabac-Loznica do kraja oktobra 2024. godine.

Foto: TV Pink Printscreen

Novi most preko Save kod Šapca je najvažniji i najzahtevniji objekat na trasi budućeg autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Novi most preko Save kod Šapca bice dug ukupno 1,3 kilometra (sa tzv. navoznim rampama) i predstavlja jednu od tri deonice ovog projekta.

Foto: TV Pink Printscreen

Ceo projekat Ruma-Šabac-Loznica vredan je 467,5 miliona evra, a ukupna dužina autoputa i brze saobracajnice je 77 km.

- Treba da zamenimo ove drvene bandere, betonskim. Nemate problema sa strujom? - pitao je predsednik, a žitelji su mu rekli da se stanje sa strujom stabilizovalo, ali i da još uvek imaju manje probleme.

Predsednik je stigao u Gornje Nedlejice i razgovara sa meštnima ovog sela.

Vučić je pozvao mesto da u 15 sati dođe u crkvu u Gornjim Nedeljicama da ga tu pitaju sve što ih interesuje u vezi sa Rio Tintom i sve drugo što ih zanima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Gde si Aleksandre, burazeru moj, da je dao Bog da imamo takvog čoveka kao ti - rekao je jedan od prisutnih

Predsenik je sa meštnaima razgovaro o svim gorućim temama i poručio građanima da je tu da reši sve probleme koje imaju.

Predsednik je istakao da mogu da mu postave bilo koje pitanje dodaju da ako to urade neće nikome da padne kruna sa glave i da je i dosao tu da bi sa njima razgovarao. Vučić je rekao da će za razvoj tog kraja puno značiti gasovod koji će se izgraditi od Valjeva do Loznice.

Jedan mestanin mu je rekao njima u selu i nije toliko potreban gas, posle imaju drva, na šta se predsednik nasmejao.

Od stanovnika u tom kraju saznao je da su im najpotrebniji lokalni putevi ka Brezjaku i asfaltiranju pojedinih sokaka Tronoši.

Vučić je rekao da će se raditi i pristupni putevi od sela ka Malom Zvorniku.

Foto: TV Pink Printscreen

Nakon pohvala za ono što je do sada urađeno, on je zahvalio meštanim što su primetili da je nesto dobro urađeno.

Jedan meštanin mu je rekao - tu smo uz vas, dok smo živi!

„Treba da zamenimo i drvene bandere betonskim kako bi struja bila stabilna i moramo da uradimo još jednu veliku trafo stanicu“, rekao je predsednik.

Vučić je građane jos jednom pozvao da dođu na razgovor sa njim od 15 casova u crkvu u Gornjim Nedeljicama i da slobodno kažu šta očekuju i šta im treba od drzave.